En mand er tiltalt for drab på sin forsvundne ekskone. Forinden havde kvinden anmeldt manden for trusler.
En mand er tiltalt for drab på sin forsvundne ekskone. Forinden havde kvinden anmeldt manden for trusler.

En spade af mærket Fiskars og en bronzefarvet Kia Clarus kan være nøglerne til at opklare, hvad der skete med Hediga Morad.

Møns Klint et af Danmarks smukkeste naturområder. Det bugtede landskab er et yndet udflugtsmål for både vandrere og mountainbike-cyklister. Men bøgeskoven i det kuperede terræn omkring de kæmpemæssige kridtformationer gemmer måske på en dyster hemmelighed. Politiet tror, at der ligger et lig begravet ved Møns Klint.

34-årige Hediga Morad rejste 9. oktober fra Vejle til Vordingborg for at aflevere sine to børn til sin eksmand. 10. oktober var hun sporløst forsvundet. Siden har hun hverken brugt sit kreditkort eller sin telefon, ligesom hun ikke har taget kontakt til sine nærmeste. Derfor formoder politiet, at hun er blevet slået ihjel, men der er bare et problem: Politiet har ikke fundet hendes lig.

Eksmanden er blevet anholdt og sigtet for drab, men benægter at have slået moderen til sine børn ihjel.

Hediga Morad

Har nogen set bilen

Politiet har indsnævret eftersøgningen af liget til et stort område omkring Møns Klint, men området er stadig for stort til at blive finkæmmet af et eftersøgningshold. Derfor beder efterforskningsleder Søren Ravn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, nu offentligheden om hjælp.

»Det er et stort område med klinter, skrænter, fremspring og vådområder. Vihåber, at der er vidner, som har set bilen i området,« siger han.

Bilen, som politiet interesserer sig for, er en bronzefarvet Kia Clarus.

»Vi interesserer os meget for den bil i dagene op til hendes forsvinden og efter. I den sammenhæng har vi en formodning om, at den kan have været ved Møns Klint eller i Klinteskoven 11. oktober,« siger Søren Ravn.

Hediga Morad

Herudover leder politiet efter en sort spade af mærket Fiskars. Politiet kan se, at spaden blev købt af Hediga Morads eksmand, få dage inden hun forsvandt, men politiet har ikke været i stand til at finde spaden på hans bopæl eller andre steder.

»Vi håber, at nogen har set spaden stå et sted. Vi kan ikke vide, om spaden spiller en rolle, men det er en løs ende, vi bliver nødt til at få på plads. Vi kan ikke udelukke, at hun er blevet gravet ned,« siger Søren Ravn.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.