En mystisk og alvorlig sag har ramt det lille lokalsamfund i Nykøbing Sjælland.

En ukendt person har hængt sedler op rundtomkring i byen med dødstrusler rettet mod en specifik person. Endnu ved politiet ikke, hvem der står bag.

I døgnrapporten for tirsdag beskriver Midt- og Vestsjællands Politi sagen som 'usædvanlig'.

'Kl. 18.19 fik politiet den første af flere anmeldelser om sedler, der var ophængt offentligt forskellige steder i Nykøbing Sj. På sedlerne var skrevet trusler mod en person, hvis fornavn samt nogle andre oplysninger var nævnt.'

Sådan indledes beskrivelsen i døgnrapporten om de mystiske sedler. Og efter flere anmeldelser løb ind fra skræmte borgere, besluttede politiet at se nærmere på sagen.

Det  tog ikke længe, før patruljer fandt frem til sedlerne med dødstrussel mod en konkret person. De hang nemlig på offentlige steder som kirkegården, ved flere busstoppesteder og – af alle steder – ved politistationen.

»Vi skal finde ud af, hvem den person, som omtales på sedlerne, er. Der er en række ledetråde. Blandt andet mandens fornavn og andre ting, så vi regner med at kunne frem til ham,« siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til B.T.

Endnu står det ikke klart, hvem der har hængt de mange sedler op.

Men det håber politiet at blive klogere på, hvis og såfremt de finder frem til den person, som på sedlerne ønskes død.

»Vi håber at få kontakt til vedkommende, som omtales på sedlerne, og så kan han måske fortælle os, hvem der kunne finde på at hænge den typer sedler op. Det er trusler på livet, og det efterforsker vi selvfølgelig,« siger Martin Bjerregaard, der ikke tidligere har oplevet noget lignende.

»Det er bestemt ikke hverdagskost i Nykøbing Sjælland eller i vores politikreds,« siger han.

Skulle man have viden om, hvem der har hængt sedlerne op, så kan man kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på 114.