Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fire personer blev fredag formiddag 'eksponeret for et ukendt stof' på Nationernes Allé i Helsingør.

Ingen kom dog til skade i den forbindelse.

Det oplyste Nordsjællands Politi på Twitter.

'De personer, som er blevet eksponeret, bliver skyllet', lød det.

I en pressemeddelelse oplyser politikredsen fredag eftermiddag, at man klokken 09.40 fik en anmeldelse om, at fire personer i alderen nul til 68 år var blevet eksponeret for et ukendt stof, som var modtaget i en forsendelse til en beboer på vejen.

Derfor rykkede både politiet, brandvæsnet, sundhedsmyndighederne, beredskabsstyrelsen og kemisk beredskab ud til stedet, som blev afspærret.

'Undersøgelser har fredag eftermiddag vist, at stoffet ikke har udgjort nogen fare for mennesker. Der er nu iværksat en efterforskning for at finde ud af, hvor stoffet stammer fra', lyder det.

Tidligere forlød det i Frederiksberg Amts Avis, at der var tale om to voksne og et barn.

'Nordsjællands Politi har af hensyn til denne efterforskning ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen', lyder det i pressemeddelelsen.

Nationernes Allé er kendt som en velhavervej. Det er ifølge Ritzau en blind vej med omkring 20 villaer, der alle er opført mellem 1899 og 1907, skriver vejens grundejerforening på sin hjemmeside.

Vejen løber parallelt med Nordre Strandvej og har Hotel Marienlyst som nabo. Den ene del af vejens villaer ligger ud til vandet. Det er på 'landsiden', at politiet arbejder, skriver sn.dk.

En beboer på vejen fortalte tidligere fredag til B.T., at han blev bedt om at gå indenfor, da han lige kort skulle ud i sin have.

»De er meget på dupperne, så det virker temmelig alvorligt. Alle os, der bor her, er blevet bedt om at gå ind i vores egne huse og blive indenfor,« fortalte han.

Nogle af dem, der ankom fra beredskabet, iførte sig ifølge beboeren nogle tætsluttede dragter.

»De er fuldstændig lukket inde i de dragter,« sagde han.

Derudover fortalte beboeren, at der var blevet rejst en form for 'telt' på vejen ved det sted, hvor det skulle være sket.

Andre læser også