Adresser i København, Køge, Holbæk, Hvidovre, Ishøj, Ballerup, Næstved, Haslev og Brandelev er blevet ransaget. Biler ransaget på gaden på Amager

Politiet over hele Sjælland har onsdag slået til mod en række rockerborge. Det bekræfter politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi.

- Vi har desværre en formodning om, at en konflikt kan være nært forestående. Vi ser et trusselsbillede, der er stigende og meget bekymrende, siger Svend Foldager.

I hovedstaden gik politiet klokken 17 massivt ind i de fire rockerborge, der har adresse i byen, og ifølge Svend Foldager valgte politiet samme tidspunkt til aktionerne over resten af Sjælland..

Ifølge øjenvidner, som BT har talt med, er politiet ligeledes massivt tilstede i Køge, hvor Bandidos har en rockerborg.

- De har lagt en 6-7 stykker i strips. De står op langs et hegn, og der er både hunde, salatfade og almindelige politibiler, som patruljerer i området, siger øjenvidner på stedet.

Her er politiet i gang

I Hvidovre er politiet blandt andet udkommanderet til Bandidos' rockerborg på Kirkegade - med afspærrede gader og en betjent bevæbnet med maskinpistol som vagtpost.

I skrivende stund skulle et Bandidos-tilholdssted på Vestergade i Holbæk være i gang med at blive ransaget.

På Upplandsgade på Amager ransager politiet i øjeblikket nogle biler på gaden ud for biludlejningsfirmaerne 'Lej et lig' og 'Pink Wheels'. Både civilklædte betjente og fuldt udstyrede betjente med maskinpistoler er til stede.

Københavs Politi har som sådan ikke foretaget nogen beslaglæggelser - men ifølge politiinspektør Svend Foldager er op mod 40 personer arresteret - heriblandt adskillige fuldgyldige medlemmer af især Hells Angels.

Også på Københavns vestegn er der politiaktioner mod rockerborge. I Ballerup er tre tilholdssteder for Bandidos blevet stormet kl. 17 onsdag eftermiddag. I borgene blev der beslaglagt våben

I Ishøj stormede politiet samtidig en HA-borg. Der blev fundet en mindre mængde hash, anabolske steroider og skarpladt ammunition, men selve klubhuset var tomt, da politiet ankom

I Næstved, Haslev og Brandelev bliver tre rockerborge ransaget af politiet. Indtil videre er syv personer tilbageholdt.

Politiet i Nordsjælland beslaglagde to pistoler.

Københavns Politi oplyser til BT, at det endelig blev besluttet at slå til i dag efter flere voldsepisoder i den seneste tid, senest da en lastbil blev kørt ind i rockerborg onsdag morgen.

- Vi vurderer, at der er et eskalerende trusselsbillede, siger politiinspektør Svend Foldager, Københavns Politi.

Ved du noget? Tip os på 1929@bt.dk.