40 skud. Så mange nåede gerningsmanden bag weekendens terrorangreb mod først et debatarrangement på 'Krudttønden' på Østerbro og efterfølgende mod den jødiske synagoge i København at affyre.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Samtidig er det gennem afhøringer og tekniske undersøgelser nu kommet frem, at gerningsmanden ved sin ankomst til 'Krudttønden' først forsøgte at komme ind ad andre indgange end hovedindgangen.

LÆS OGSÅ

Da det ikke lykkedes, mødte han på vej til hovedindgangen den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, der blev hans første offer. Med et enkelt skud tog han mandens liv.

To PET-vagter og en betjent blev såret ved angrebet på 'Krudttønden'. Gerningsvåbnet blev senere fundet på boldbanerne ved Mjølnerparken, og det er nu slået fast, at gerningsmanden nåede at affyre våbnet, en såkaldt M 95, 28 gange.

Da gerningsmanden senere angreb den jødiske synagoge i København, havde han taget to andre våben med sig. En kaliber 7,65 mm pistol, som han affyrede to skud med, og en 9 mm pistol, som han affyrede syv skud med.

LÆS OGSÅ

Den 37-årige frivillige vagt ved synagogen Dan Uzan mistede livet under angrebet. To betjente blev såret.

Tidligt søndag morgen blev gerningsmanden opdaget og råbt an af politiet foran en lejlighed på Svanevej på Nørrebro i København. Gerningsmanden nåede at affyre to skud med 9 mm pistolen og ét skud med 7,65 mm pistolen, før han blev skudt og dræbt af politiet.

Projektilet fra 7,65 mm pistolen blev efterfølgende fundet i ratsstammen på det køretøj, som politiet var kommet kørende til stedet i.

»Med de resultater vi nu har fået omkring gerningsvåbnene og gerningsmandens skudafgivelser, er vi kommet vigtige skridt videre i vores efterforskning. Vi forstyrrer fortsat mange med afhøringer, genafhøringer, indsamling af videomateriale og meget mere, og er meget glade for den store tålmodighed, velvilje og forståelse vi oplever hos alle,« udtaler ledende politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Pressen har rigtig mange spørgsmål, som ønskes besvaret, men af hensyn til den videre efterforskning, kan vi ikke komme med flere detaljer på nuværende tidspunkt.«

Gerningsmanden formodes at være den 22-årige Omar El-Hussein.