Efter et års fravær er ordensmagten tilbage i Pusher Street. Mandag formiddag var politiet massivt tilstede på Christiania.

Politiet er rykket derud med fem mandskabsvogne, men betjentene står i sommerskjorter med hjelm i bæltet og ligner ikke nogen, der frygter en konfrontation.

Allerede i sidste uge var politiet repræsenteret i området omkring Christiania, hvor blev 28 anholdt i den første større aktion. Men i dag er de altså rykket endeligt ind.

Politiet har fået hård kritik for at vende det blinde øje til den omfattende handel med netop euforiserende stoffer på Christiania, men ifølge vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, der leder 'Task Force Pusher Street' var aktionen torsdag starten på en ny begyndelse.

- Vi er derude, og nu begynder vi at tage fat. Når vi går efter køberne, bliver det jo også et problem for dem, der sælger hashen inde i Pusher Street, som vi selvfølgelig også skal ind og kigge nærmere på. Det kommer vi til, sagde vicepolitiinspektøren og tilføjede:

- Det er en lang proces, men nu kommer vi ind på området igen.

Det skete mandag, hvor Københavns Politi også bekræfter, at de har folk derude - men at dagens besøg 'ikke er nogen stor aktion'.

BTs reporter på stedet fortæller, at hele seancen er foregået meget roligt uden nogen form for ballade. 'Vagterne' i Pusher Street havde haft en god fornemmelse af, at politiet ville komme på visit i dag, for inden politiets ankomst var der flere i Pusher Street, der havde travlt med at komme væk derfra.

Siden den nye indsats 'Task Force Pusher Street' er trådt i kraft d. 1. september er boderne i Pusher Street blevet mindre og mere mobile, end de plejer.

Sidst politiet viste sig på stedet var i august sidste år.