Lyt til artiklen

Hvorfor kastede en 53-årig mand sin 89-årige mor ud fra en altan i Aarhus tirsdag formiddag, så hun faldt 15 meter ned og døde, inden han begik selvmord ved at hoppe samme vej?

Siden Østjyllands Politi fik den uhyggelige melding om den tragiske hændelse kl. 11.21 tirsdag formiddag, har netop det spørgsmål været centrum for efterforskningen.

- Vi ved, at der i hvert fald er tale om et selvmord. Det, vi mangler svar på, er, hvorfor han løftede sin mor ud over gelænderet på altanen, siger Peter Grove Munk fra Østjyllands Politi, som står i spidsen for politiets efterforskning. 

Onsdag formiddag er han på Retsmedicinsk Institut i Aarhus, hvor de de to personer netop er ved at blive obduceret. Det er politiets første skridt i opklaringen af det tragiske familiedrama.

- I dag skal vi gerne have belyst, hvad der er sket. Derfor skal vi tale med en række mennesker, der kendte de to personer, og vi skal have indhentet en række lægeoplysninger, siger Peter Grove Munk. 

Alt i alt håber politiet, at det kan bidrage til, at sagen bliver opklaret.

Politiet har, ifølge Peter Grove Munk, ikke låst sig fast på en teori om, hvad der er gået forud for den tragiske hændelse.

- Alle dødsfald efterforsker vi, til vi er sikre på, hvad der er sket. Hvis det er selvmord, så skal man være overbevist om, at det er selvmord, siger Peter Grove Munk.

Han forventer, at politiet indenfor de nærmeste dage kan fastslå, hvad der ligger bag sønnen handlinger.