Hvor der handles - der hæles, mener politiet, som nu vil sætte fokus på den stadig voksende internethandel.

Hvor der handles - der hæles, mener politiet, som nu vil sætte fokus på den stadig voksende internethandel.

Nethæleri er et voksende problem. Men nu er politi, netsteder og brugere gået sammen for at stoppe nethæleriet

Mens kampagnen 'Tænk over prisen' i det sidste par uger har forsøgt at få danskerne til at tænke sig om, når de køber varer fra andre over nettet, har politiet intensiveret jagten på alle dem, som ikke lytter til kampagnens budskaber.

- Vi har lavet en række tiltag mod hæleri, og har bl.a. indgået et tættere samarbejde med en række af de store netsteder for at komme hæleri over nettet til livs, forklarer vicepolitiinspektør i Rigspolitiet NEC Michael Ask.

Netop internethæleri er interessant, da den stadig stigende internethandel de sidste mange år har gjort, at meget hæleri i dag foregår over nettet. Noget, som politiet hidtil ikke har været rustet til. Dertil kommer netstedernes eget ønske om et samarbejde, som har gjort, at politiet sammen med netstederne intensiverer indsatsen mod hæleri over nettet.

Tjekker priser og bruger

Trendsales.dk er et af de netsteder, som er indgået i tættere samarbejde med politiet, og her gør man en stor indsats for at stoppe hæleri. Målet er at skabe et trygt miljø for brugerne, så de ikke risikerer at komme til at købe stjålne varer.

- Vi holder øje med, om prisen er for lav, eller om en bruger sælger mange eksemplarer af den samme vare. Det er typisk de nyoprettede brugere, som vi har i søgelyset, siger medstifter af Trendsales Martin Andersen.

På Trendsales har man inddraget brugerne til at holde øje med hinanden, for at gøre siden fri for hælervarer.

Kontakt til politiet

- Vi har et stort korps af brugere på forskellige niveauer, som indberetter til os, hvis de studser over mistænkelige annoncer. I sidste ende tager vi kontakt til politiet, hvis der er tegn på, at en bruger forsøger at afsætte hælervarer, forklarer Martin Andersen, Trendsales.