Mandag eftermiddag oplyser Københavns Politi, at roen er genoprettet på byggepladsen på Lundtoftegade, hvor der har været voldelige sammenstød, omfattende hærværk og vold i forbindelse med en arbejdskonflikt.

Selvom der igen er faldet ro på situationen, er Københavns Politi dog langtfra imponeret over den opførsel, de var vidne til på byggepladsen.

'Vi har ikke før set på voldsom en ageren ifm. en faglig konflikt – blandt andet blev udenforstående borgere udsat for vold og trusler på trods af politiets massive tilstedeværelse,' skriver Københavns Politi på Twitter og tilføjer:

'Vi håber, parterne nu benytter dialog frem for vold.'

Politiet måtte rykke ud til byggepladsen på Lundtoftegade på Nørrebro, fordi en stor gruppe stilladsarbejdere samlede sig for at udtrykke deres utilfredshed med forholdene på byggepladsen.

Det gjorde de blandt andet ved mandag at vælte et stillads i protest.

Derudover smadrede nogle af demonstranterne ifølge TV 2 også en Porsche, og der blev affyret kanonslag.

Uroen har ulmet i flere dage, fordi de protesterende stilladsarbejdere mener, at stilladset er opsat ulovligt.

I fredags blev det store stillads væltet, og samme aften trak politiet stavene mod en række demonstrerende stilladsarbejdere, skriver Berlingske.

Søndag førte urolighederne til et voldeligt overfald, hvor en gruppe mænd trængte ind på byggepladsen og overfaldt en anden gruppe.

Politiet mødte talstærkt op til mandagens demonstration af frygt for en yderligere eskalering af konflikten.

»Der har før været forsøg på selvtægt, så vi er der for at begrænse skaderne og inddæmme urolighederne,« sagde vagtchefen ved Københavns Politi, Kristian Rohdin, til B.T. tidligere på dagen.