Ved du noget om sagen, eller var du i Illum, da røveriet fandt sted, så hører BT gerne fra dig. Skriv til os på 1929@bt.dk eller via Facebook.

Der har formenlig været tale om et målrettet og nøje tilrettelagt røveri mod Illum i København, da tre ukendte gerningsmænd mandag slap afsted med ure for et endnu ukendt beløb.

Sådan lyder det fra efterforskningsleder hos Københavns Politi, Robert Jensen.

»Det virker planlagt og forberedt, og det lader til, at de er gået målrettet efter den del af butikken,« siger han og tilføjer, at man endnu ikke har fået opgjort, hvor meget de tre røvere lykkedes at slippe afsted med.

Politi i Indre By. Vis mere

Det var klokken 11.55 mandag, at de tre mænd, der angiveligt var iklædt paryk, briller og falsk skæg, begik det væbnede røveri. Røveriet var tilsyneladende målrettet mod afdelingen med bekostelige ure, og det var ifølge BT's oplysninger udelukkende Rolex-butikken, der blev røvet.

I forbindelse med røveriet truede de tre røvere sig til udbyttet med en gaspistol, som der i løbet af de få minutter, røveriet stod på, blev affyret to gange, uden at nogen blev ramt. På vej ud truede de yderligere en række kunder og vagter, der forsøgte at følge efter dem.

»Vi kan ikke sige så meget om, hvor de løb hen efterfølgende, men der er en bil inde i billedet, som jeg heller ikke kan sige så meget mere om. Vi har fået nogle henvendelser fra folk, som mener, at de kan have set noget i den forbindelse, og det er vi lige nu ved at undersøge,« lyder det videre fra efterforskningslederen.

Vidner til røveriet har fortalt, at mændene talte udenlandsk indbyrdes, mens røveriet stod på.

Politiet til stede ved Illum i København efter et røveri. Vis mere