»Vi fik et gennembrud i sagen her til morgen, der førte til anholdelsen,« lyder det.

Sådan forklarer vicepolitiinspektør Kim Løvkvist om anholdelsen af den drabsmistænkte 24-årige mand.

På et såkaldt doorstep foran politistationen i Roskilde fortalte Kim Løvkvist, at politiet anholdt den 24-årige mand ved Center Sandholm i Nordsjælland klokken 9.11.

Ifølge politiet skete anholdelsen uden dramatik.

Manden er nu mistænkt for at stå bag drabet på den 37-årige kvinde, der mistede livet torsdag aften ved 23-tiden, da hun blev stukket ned med en kniv foran sin arbejdsplads i Holbæk.

Politiet arbejder med politihunde ved Sandholmlejren, hvor man i morges anholdt en 24-årig mand, der er mistænkt for drabet på en 37-årig kvinde.
Politiet arbejder med politihunde ved Sandholmlejren, hvor man i morges anholdt en 24-årig mand, der er mistænkt for drabet på en 37-årig kvinde.
Vis mere

Den gravide kvinde havde netop fået fri fra sit job ved Plejecenter Samsøvej.

Da hun var ved at sætte sig ind i sin bil, overfaldt gerningsmanden hende og stak hende med en kniv. En af kvindens kollegaer forsøgte at stoppe gerningsmanden.

Det lykkedes ikke, da han fik stukket den nu afdøde kvinde et ukendt antal gange, inden han løb fra stedet. Herefter slog kollegaen alarm.

»Vi ved, at dræbte og anholdte havde en relation. De kendte hinanden,« siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist om den nu anholdte og drabsmistænkte 24-årige mand og den gravide 37-årige kvindes relation.

Vicepolitiinspektøren ville ikke komme nærmere ind på den mistænktes og dræbtes relation.

Den anholdte 24-årige mand er afghaner.
Den anholdte 24-årige mand er afghaner.
Vis mere

Ligeledes ville Kim Løvkvist heller ikke komme nærmere ind på, hvad der førte til anholdelsen.

Politiet er lige nu til stede ved Center Sandholm, også kaldet Sandholmlejren, hvor man afsøger området med politihunde.

Den dræbte kvinde er afghansk statsborger, og den drabsmistænkte er ligeledes fra Afghanistan.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør tirsdag morgen.

På den korte pressebriefing oplyste vicepolitiinspektøren, at anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved retsmødet. Hvis dommeren imødekommer den anmodning, vil den mistænktes forklaring ikke komme frem.

Kvinden var gravid med en lille dreng, der blev reddet, selvom kvindens liv ikke stod til at redde. Ifølge politiet har babyen det godt efter omstændighederne.

B.T. sender live fra grundlovsforhøret ved retten i Holbæk tirsdag klokken 9.