Senest fem minutter før en 37-årig gravid kvinde blev dræbt i sin bil foran plejecenteret på Samsøvej var de to tiltalte i kontakt.

Det fremgår af sagens anklageskrift, som B.T. har fået aktindsigt i.

Ifølge politiet planlagde de to tiltalte, en 25-årig mand og en 34-årig kvinde, drabet i forening.

Den 34-årige kvinde fortalte angiveligt den 25-årige, hvor den nu dræbte kvinde arbejdede og hvornår hun fik fri.

På selve dagen fra drabet skulle den tiltalte være taget til Holbæk om formiddagen.

Flere gange i timerne inden drabet skulle han ifølge politiet have besøgt plejecenteret på Samsøvej. Den sidste gang kun 50 minutter inden den gravide gik ud af skydedørene for sidste gang.

Det fremgår af anklageskriftet, at den 25-årige mand og en 34-årige kvinde talte sammen over appen WhatsApp flere gange den dag.

Sidste gang var 23.05 – fem minutter inden overfaldet.

Ifølge politiet var det manden, der med en kniv skar halsen over på den 37-årige og tildelte hende flere knivstik på kroppen, da hun sad i sin bil.

Hun fik skader på lungerne, hjertet, leveren, tarmene, livmoderen og afgik ved døden kort tid efter.

Den dræbte kvinde var gravid i 26. graviditetsuge. Redningsfolkene kørte straks til hospitalet, hvor en lille dreng kom til verden med akut kejsersnit. Ulyksalgt afgik spædbarnet ved døden 8. november.

Den nu tiltalte mand løb fra gerningsstedet.

Han blev anholdt 7. november ved Sandholmlejren. Han er afghansk statsborger og kom til Danmark kort tid inden sin anholdelse.

Dagen efter, 8. november, blev en 33-årig kvinde anholdt.

Kvinden, der nu er 34-år, har en relation til den afdøde 37-årige kvinde. Hun er ligeledes afghansk statsborger og har bopæl i Danmark.

Der er nedlagt navneforbud på de to titalte, derfor kan B.T. ikke komme nærmere ind på deres identitet eller hvad relationen består i.

Da de to blev fremstillet i et grundlovsforhør i november måned nægtede de sig skyldige.

Retssagen mod de to starter 26. september ved Retten i Holbæk. Den vil blive afviklet som en nævningesag, hvor der er afsat i alt otte dage til behandlingen af sagen ved retten.