Det var en ulykke med svampe plukket i det fri, der fik en congolesisk familie fra Haslev indlagt og kostede to børn livet i oktober sidste år.

Det vurderer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har afsluttet sin efterforskning i sagen.

»Vi vurderer, at der er tale om et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe plukket i det fri, og der er ingen efterforskningsmæssig grund til at tro, at familien har været udsat for en forbrydelse,« siger vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Både en søn og faren i familien har over for avisen Dagbladet Ringsted afvist, at familien havde plukket svampe i det fri.

Også Styrelsen for Patientsikkerhed er færdig med sin undersøgelse af den behandling familien fik fra første konsultation hos den praktiserende læge, til at to af børnene 19. oktober mistede livet.

11 ud af 12 familiemedlemmer blev den dag indlagt, og udover de to børn, der omkom, fik yderligere to en organtransplantation.

Styrelsen har ikke fundet, at der blev begået nogle fejl i behandlingen.

»Tragedien kunne have været endnu større, hvis ikke sundhedspersonalet havde ageret så professionelt i den akutte fase,« fortæller enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri.

/ritzau/