For anden gang i løbet af ganske kort tid må politiet advare mod svindlere, der forsøger at snyde penge fra borgere ved at anvende politiets navn på nettet.

Denne gang kommer advarslen fra Fyns Politi, der er blevet kontaktet af en række borgere, som har oplevet, at en besked med politiets logo pludselig er dukket op på deres computer.

I beskeden bliver borgerne bedt om at indbetale 1.000 kroner inden for 72 timer, ellers bliver deres computer låst, så den ikke kan anvendes, oplyser Fyns Politi.

- Der er tale om ren svindel. Politiet ville aldrig nogensinde henvende sig til borgerne på den måde, forklarer vicepolitikommissær Gunner Solsø fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Det er kun godt en uge siden, at Rigspolitiet måtte ud med en lignende advarsel.

Her fortalte politiet, at flere borgere havde oplevet, hvordan et pop up-vindue på deres computer pludselig var åbnet og havde truet med bøder for diverse lovovertrædelser, herunder børneporno.

Afsenderen var - ifølge beskeden på computeren - Rigspolitiet, »Politiet i Kongeriget Danmark« eller andre af landets politimyndigheder.

Men beskederne var også dengang falske, forklarede Rigspolitiet, der på det kraftigste advarede danske netbrugere mod at give personlige oplysninger til afsenderen af beskeden.

- Der er tale om forsøg på internetkriminalitet og har altså intet med politiet at gøre. Vi vil gerne advare borgerne mod de mange forskellige former for svindel, der jævnligt florerer på nettet, forklarede vicepolitiinspektør Johnny Lundberg fra Rigspolitiets IT-efterforskningscenter.

En metode til at undgå at blive udsat for bødetrusler er at holde sine programmer opdateret, så man altid har nyeste version af eksempelvis internetbrowseren.