Lyt til artiklen

»Situationen er ikke normal. Derfor skal nytårsaften gerne heller ikke være normal,« sagde rigspolitichef Thorkild Fogde under det seneste coronapressemøde.

Det blev den bestemt heller ikke, hvis man spørger det danske politi. Det har været den roligste nytårsaften i meget lang tid.

»Jeg havde mentalt forberedt mig på noget andet. Det er den mest rolige nytårsaften, jeg nogensinde har haft,« fortæller Ehm Christensen, der er vagtchef ved Fyns Politi.

På Fyn har der blandt andet været tre mindre voldssager, flere sager om brand i biler og andet, fire spritbilister og fire klager over for høj musik.

Også i København har der været mere stille, end man er vant til.

»Der har været seks anholdelser. Det er i den lave ende af, hvad vi plejer at have,« siger vagtchef Henrik Stormer, som dog ikke er overrasket.

»Det siger jo sig selv, at når nattelivet lukkes ned, så er der ikke så meget at komme efter.«

Hvad man heller ikke er vant til nytårsaften, er et forsamlingsforbud. Det blev brudt få gange. Blandt andet ved Rådhuspladsen, da Tivoli skød deres fyrværkeri af, på Dronning Louises Bro og ved Christiansborg, hvor der blev afholdt en mindre demonstration.

Rådhuspladsen var forholdsvis tom hele natten.
Rådhuspladsen var forholdsvis tom hele natten. Foto: Steven Knap // Byrd
Vis mere

»En enkelt patruljevogn er blevet skudt efter med fyrværkeri,« siger Henrik Stormer.

Beredskabet er også godt tilfredse.

»Vi kan ikke sige noget om, hvorvidt det er grundet covid-19 og det faktum, at flere personer har holdt nytår hjemme i år, men det er tydeligt, at nytårsfejringen i relation til brand har været en roligere affære i år,« siger Isabel Brylov, der er organisationskonsulent hos Danske Beredskaber.

Redningsberedskaberne landet over er rykket ud 389 gange mellem klokken 12 torsdag middag og til klokken 04 natten til nytårsdag. Heriblandt til flere naturbrande, bilbrande og tre fyrværkeriangreb mod brandfolk.