Det var en familie på seks personer, der mandag middag blev fundet døde i et parcelhus i en lille, østjysk by. To voksne og fire børn.

Siden Østjyllands Politi mandag middag rykkede ud til parcelhuset i den østjyske by Ulstrup, har man holdt sagens nærmere detaljer hemmelige, mens de tekniske og retsmedicinske undersøgelser blev gjort færdige.

Det er nu sket, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

'De foreløbige undersøgelser tyder på, at de seks personer er identiske med husets beboere - to voksne og deres fire børn', skriver politiet.

Gerningsstedsundersøgelserne fortsætter tirsdag, og de seks familiemedlemmer vil blive obduceret i løbet af dagen. Derfor kan politiet endnu ikke sige noget om dødsårsagen.

Dog oplyses det, at sagen efterforskes som en drabssag.

'Vi kan endnu ikke med sikkerhed sige, hvad der er sket i huset, det skal den videre efterforskning og resultatet af obduktionerne hjælpe med at give svar på. Vi efterforsker sagen som en drabssag, og vi er i fuld gang med at klarlægge de nærmere omstændigheder,' skriver politiet og fortsætter:

'Der er tale om en ganske omfattende efterforskning, og der vil formentlig gå nogle dage, før vi kan give et endeligt svar på, hvad der er sket i huset.'

Ulstrup Skole flager på halvt dagen efter familien blev fundet døde. Dagen efter en familie på seks blev fundet døde i Ulstrup. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Ulstrup Skole flager på halvt dagen efter familien blev fundet døde. Dagen efter en familie på seks blev fundet døde i Ulstrup. Foto: Mikkel Berg Pedersen Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fortæller til BT, at det er en meget omfattende efterforskning, som politiet har gang i:

»Vi er stadig i gang med undersøgelserne. Og det er undersøgelser på gerningsstedet og obduktionen i dag,« siger Anders Uhrskov, der understreger, at der en meget alvorlig sag.

I skriver, der er tale om en drabssag. Hvorfor det?

»Det er nogle af de ting, vi har fundet i huset, som gør, vi kalder det en drabssag.«

Er der tale om en forbrydelse?

»Vi holder alle muligheder åbne. Og så er det næste skridt, at vi skal have svar på obduktionen.«

Flere medier skrev mandag, at I havde valgt at åbne alle vinduerne i huset. Hvorfor havde I det?

»Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad vi gør ude i huset. Men det er klart, at det er en omfattende efterforskning, vi er i gang med, når der er seks personer, der er døde,« siger Anders Uhrskov, der opfordrer folk i lokalområdet til at henvende sig til politiet, hvis de mener at vide, hvad der er foregået i huset.

»Det er klart, at hvis nogen i lokalområdet mener, de har oplysninger i sagen, så vil vi gerne høre mere,« siger han.

Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.
Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Dødsfaldene har påvirket hele byen, der huser omkring 2.000 beboere. Især de nærmeste naboer.

»Min kone og jeg er noget rystet. Man tror aldrig, sådan noget sker lige i ens kvarter. At en hel familie er blevet udryddet, det er altså barskt,« fortalte én, der bor på samme vej og som ønsker at være anonym.

»Vi har aldrig haft mistanke om noget mærkeligt, og det har altid været et fredeligt nabolag,« tilføjer han.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om det 'mistænkelige forhold' i parcelhuset klokken 12:03 mandag middag.

Politiet rykkede ud og undersøgte det, blev det meldt ud på Twitter. Undersøgelserne blev foretaget på en adresse i Amstrup Bakker i Ulstrup syd for Randers.

Mandag eftermiddag klokken 15:37 meldte politiet ud, at man havde fundet seks lig på adressen - to voksne og fire børn.

Også beredskabet ankom til adressen, og BTs mand på stedet meldte om, at man havde åbnet alle vinduer til huset - muligvis på grund af gaslugt i bygningen.

Den seneste melding fra politiet mandag aften klokken 19:00 var, at man fortsat var til stede på adressen.

»Det politimæssige og retsmedicinske arbejde pågår fortsat på stedet, og det fortsætter nogle timer endnu. Det er politiets vurdering, at vi først i morgen vil være i stand til at sige noget mere konkret omkring de nærmere omstændigheder,« lød det.

Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.De døde var to voksne og fire børn.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017)
Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.De døde var to voksne og fire børn.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017) Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.De døde var to voksne og fire børn. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017)
Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.De døde var to voksne og fire børn. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017) Foto: Bo Amstrup
Vis mere