I snart 14 dage har politiet modtaget anmeldelser om stribevis af samme slags indbrud, hvor borgere i den ene by efter den anden er blevet bestjålet.

Der er tale om gerningsmænd, som bryder ind i varebiler og stjæler dyrt værktøj i Nordjylland. Nu kan politiet melde, at antallet af indbrud er steget til 18 – og har spredt sig til i alt syv byer.

Man mener, at der er tale om en organiseret, østeuropæisk tyvebande, oplyser politiet til Nordjyske.

B.T. beskrev indbrudsbølgen tirsdag, hvor politikommissær Ulf Munch Sørensen kunne oplyse, at man havde modtaget 12 anmeldelser fra fire forskellige byer.

Men siden har det altså taget til.

Og senest natten til fredag skete det igen. Østervrå, Arden, Aars og Aalestrup, Løgstør, Nørager og senest Hjallerup er byerne, hvor indbruddene har fundet sted mellem 20. og 31. marts.

Politiet kan desuden slå fast, at fremgangsmåden under indbruddene er den samme i alle tilfælde, hvorfor man mistænker, at samme gerningsmænd står bag.

»Gerningspersonen borer hul i døren og klipper en wire, hvorefter der er adgang til håndværkernes værktøj,« oplyser politiet.

I forbindelse med de mange indbrud har politiet samlet en række råd til indehavere af varebiler, der skal gøre det svært for tyvene at bryde ind i varebilerne og herefter få tyvekosterne afsat.

Dem kan du se i boksen længere oppe.

Desuden vil politiet høre fra borgere på telefon 114, hvis de ser eller ved noget mistænkeligt:

»Det kan for eksempel være ukendte personer, der færdes i dit område, biler, der kører langsomt rundt i nabolaget, eller indkvarteringer i sommerhusområder, som stikker ud.«

Lyt til B.T.s krimipodcast På Fersk Gerning herunder eller der, hvor du normalt lytter til podcast: