Siden første weekend i februar har 13 personer siddet varetægtsfængslet sigtet for at medvirke til terrorplanlægning.

Nu er seks af dem løsladt.

Grundlaget for fortsat varetægtsfængsling er ikke længere til stede, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

B.T. kunne i weekenden fortælle historien om fem af de nu løsladte  – fire syriske søskende og den enes barn, der flygtede fra krigen i Syrien i 2014. Her begyndte de deres nye tilværelse i den københavnske forstad Gentofte.

Den yngste i søskendeflokken, en 25-årig mand, er netop løsladt fra Enner Mark Fængsel i Østjylland, hvor han har siddet i en celle de sidste 11 uger.

Hans forsvarsadvokat, Peter Secher, fortæller til B.T., at han lige har haft den 25-årige i røret:

»Han er så lettet. Han er lettet over, at andre end ham og mig nu har opfattet, at han ikke havde noget med det at gøre,« siger forsvareren og fortsætter:

»Han er også lidt rundt på gulvet. Hans første problem lige nu er, hvordan han kommer væk fra pløjemarken i Horsens.«

Peter Secher fortæller, at det har været – og fortsat kommer til at være – hårdt for den 25-årige at blive sat i forbindelse med en sag om terror:

»Det her klæber til en som sort tjære resten af ens dage,« siger Peter Secher og fortæller, at sagen kommer til at blive en dyr affære:

»Nu går sagen sin gang, men når den er slut, så søger han selvfølgelig erstatning. Og det er en utrolig dyr omgang for den danske stat, fordi det er dobbelt takst, når det drejer sig om terror.«

Hvorfor sker løsladelserne netop nu?

»Jeg tror bare, at det har været en lang fødsel for politiet at indse, at det var en død sild. Helt ærligt, manden på gulvet har ikke været i tvivl om, at min klient ikke har haft noget med det at gøre. Men der er folk med knapper på skulderen, der har haft noget at skulle have sagt.«

Hvilket bevismateriale har politiet haft på din klient?

»Jeg har ikke noget af betydning at indvende i den forbindelse. Der er dog en enkelt ting,« lyder det fra Peter Secher, der ikke uddyber yderligere.

Midt- og Vestsjællands Politi vil ikke kommentere på det nærmere grundlag for løsladelsen af de seks personer, fordi de fortsat er sigtede i sagen, og fordi der fortsat er andre varetægtsfængslede i sagen.

De andre varetægtsfængslede er en gruppe på syv personer, der har været fængslet siden februar.

Ved anholdelserne i Holbæk fandt politiet ved ransagninger både våben og et Islamisk Stat-flag.

Opdateres …