Det var formodentlig et libanesisk skib, der dumpede køer i de indre danske farvande. Det mener Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der den seneste tid har efterforsket sagen om de i alt ni køer, der er drevet i land ved det sydlige Sjælland og på Lolland og Falster de seneste dage.

Ifølge politiet har besætningen på det libanesiske skib rejst fra USA mod Rusland med levende dyr ombord. På sin tur over Atlanten opstår der uventede problemer. En storm tager livet af en række køer, som besætningen har med ombord. Derfor lagde besætningen til land i Rusland. Her fik den imidlertid forbud mod at skille sig af med de døde køer, hvorefter besætningen sejlede ned i farvandet omkring Christiansø, hvor de døde køer så blev dumpet.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er det tilladt at dumpe døde dyr i åbent hav, men ikke i Kielerkanalen og Østersøen.

I samarbejde med både danske og svenske veterinærmyndigheder samt det svenske politi, overvejer politiet nu, hvorvidt ledelsen ombord på skibet skal retsforfølges eller ej.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.