Politiet har besluttet at fortsætte søgningen i Køge Bugt i håb om at finde Kim Walls arme og de telefoner, som fortsat mangler i ubådssagen.

Planen er ifølge Københavns Politi at foretage flere dyk i denne uge. Derudover er politiet også i kontakt med svensk politi om at låne de specialtrænede svenske sporhunde, som man tidligere har lånt i sagen. Det oplyser drabschef Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Vi har ikke lukket søgningen endnu. Vi vil foretage flere dyk, og vi er også i dialog med svensk politi, fordi vi formentlig skal have de svenske hunde over igen. Status er, at vi stadig vil lede efter armene med de midler, vi har til rådighed,« siger drabschef Jens Møller Jensen.

Siden Peter Madsen fortalte under et lukket grundlovsforhør 12. august, at han havde begravet sin svenske medpassager Kim Wall et ukendt sted i Køge Bugt, har dykkere søgt langs den rute, som ubåden Nautilus sejlede i dagene 10. og 11. august.

Politiet har et komplet radar-track over ubådens rute, men for at få en idé om, hvor det bedst kan betale sig at dykke, har politiet fået hjælp fra to såkaldte lighunde, en labrador og en schæferhund, som er i stand til at reagere på færten af døde mennesker på ned til 30 meters dybde.

Norge vil efterforske drabssager med Peter Madsens dna Norsk politi vil undersøge, om Peter Madsen kan hænges op på uopklarede drabssager i Norge.Se RB kl.13.57 den 11.10.2017 ARKIV. Ubåden Nautilus som ligger på Nordsøvej i Nordhavn torsdag 24. august 2017. Politiets teknikere er stadig igang med tekniske undersøgelser af ubåden. PLUS Forleden fik offentligheden indblik i Peter Madsens forklaring i ubådssag. Politiet står over for en enorm efterforskning med mange ubesvarede spørgsmål. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Norge vil efterforske drabssager med Peter Madsens dna Norsk politi vil undersøge, om Peter Madsen kan hænges op på uopklarede drabssager i Norge.Se RB kl.13.57 den 11.10.2017 ARKIV. Ubåden Nautilus som ligger på Nordsøvej i Nordhavn torsdag 24. august 2017. Politiets teknikere er stadig igang med tekniske undersøgelser af ubåden. PLUS Forleden fik offentligheden indblik i Peter Madsens forklaring i ubådssag. Politiet står over for en enorm efterforskning med mange ubesvarede spørgsmål. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Rigspolitiets Hundetjeneste John Jensen har tidligere fortalt BT, at hundene er blevet sejlet ud i gummibåde på Køge Bugt. Her har de markeret tre steder, som efterfølgende har dannet udgangspunkt for dykkene, men gradvist er søgekredsen blevet udvidet, og faktisk var det næsten en kilometer fra den oprindelige rute, at dykkere fandt hoved, ben og tøj tilhørende Kim Wall 6. oktober.

Undervejs har politiet også fået assistance fra forskningsskibet Aurora fra Aarhus Universitet, som via avanceret sonar-udstyr har leveret beregninger af havstrømme, temperatur og vejrforhold, som er blevet sammenholdt med hundenes markeringer.

Men netop strømforholdene i Øresund og herunder Køge Bugt, hvor Peter Madsen siger, at han har begravet liget af Kim Wall, kan være utilregnelige, og spørgsmålet er, hvor længe det giver mening at udvide søgeområdet.

»Det er ikke som at gå på en fodboldbane. Det foregår nede i vandet under vanskelige strømforhold og lysforhold, og det er svært at sige, hvornår vi er færdige,« siger drabschef Jens Møller Jensen.

Når det overhovedet er vigtigt at finde armene, så skyldes det ifølge vicestatsobducent Peter Juel Thiis Knudsen fra Syddansk Universitet af hensyn til efterforskningen, fordi der kan være afværgelæssioner på armene, men også af hensyn til de pårørende, så de får et helt menneske at begrave.

Peter Madsen har siddet fængslet siden 12. august. Han er sigtet for manddrab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje. Han erkender sig skyldig i partering og i at have skilt sig af med liget i Køge Bugt, men han nægter sig fortsat skyldig i drab.