Politiet er klar på overarbejde i Odense-bydelen Vollsmose, efter at tre personer onsdag er blevet varetægtsfængslet for at have deltaget i de seneste dages uroligheder.

To er varetægtsfængslet for drabsforsøg, mens en 19-årig mand er tilbageholdt for at trænge ind på Odense Universitetshospital.

- Indtil videre er der stille og roligt. Vi kan håbe på en fredelig nat, men vi er klar på at rykke hurtigt ud med det nødvendige antal betjente, hvis det skulle blive nødvendigt, siger vagtleder Kim Munksgaard fra Fyns Politi kort før midnat.Desuden er politiet allerede tilstede i bydelen med et forhøjet beredskab, oplyser politiets vagtleder.

- Vi kører en indsats, der er afpasset efter de forhold, vi møder. Vi har en forholdsvis kort reaktionstid, og det betyder, at vi kan være massivt på stedet ganske kort tid efter en alarm, siger Kim Munksgaard.Balladen i Odense-bydelen begyndte mandag under en Eid-fest i Center Øst i Vollsmose. Her blev en 26-årig mand skudt i det ene ben og stukket i kniv med det andet, mens en 24-årig mand blev ramt af en bil, som flygtede fra stedet.

Senere på natten var der ballade i Odense centrum, da medlemmer fra de to grupper tørnede sammen, og endelig troppede en gruppe på 60-70 mennesker op på skadestuen på Odense Universitetshospital for at få fat i det hårdt sårede skudoffer.