Opdatering: Kemien er nu inddæmmet, og vurderes IKKE farlig. Embedslægen oplyser. Har man opholdt sig Thorvaldsensvej 40A eller ud for, og føler gene i luftveje, hoste, åndenød, irritation i mund og svælg, inden for det næste halve døgn, skal man kontakte 1813.

Københavns Politi har i øjeblikket afspærret Thorvaldsensvej fra Bylowsvej til Grønnegårdsvej.

Det skyldes et kemikalieudslip ved Landbohøjskolen oplyser de til B.T.

»Der sker det, at et firma kører rundt og samler kemisk materiale op til destruktion. Det bliver opbevaret på en trailer, og pludselig sker der noget, vi fortsat ikke har afklaret, hvad er,« fortæller Dyre Sønnicksen, vagtchef ved Københavns Politi.

»Der skulle være omkring 20 forskellige kemikalier på den her trailer, og noget bliver så blandet sammen, der giver en kemisk reaktion i form af en ubehagelig lugt blandet med nyfældet træ og røgudvikling.«

Politiet har endnu ikke overblik over, hvilke kemikalier der er tale om.

Vagtchefen understreger dog, at udslippet på nuværende tidspunkt ikke vurderes som farligt, men beboere i området anbefales at holde vinduer lukket, ligesom det lyder, at folk inde på Landbohøjskolen er blevet bedt om at blive inden døre, mens arbejdet står på.

Der er indtil videre ingen meldinger om tilskadekomne.

Udover såkaldte kemi-eksperter på stedet, er også brandvæsenet i gang med at lægge en vandtåge ind over området for at fortynde kemien, så den ikke spreder sig til andre dele i området.

»Heldigvis er vinden også gunstig, så det gør, at stofferne fortyndes.«

Arbejdet på stedet betyder i øjeblikket, at der er trafikale udfordringer, hvorfor politiet opfordrer til at søge andre veje, hvis det er muligt.

Tidshorisont for genåbning er ukendt.

B.T. følger sagen.