Lyt til artiklen

Den 28-årige havde ingen indvendinger, da dommen var faldet. Han modtog den.

15 års ubetinget fængsel koster det ham at have været med i en netværk, der solgte enorme mængder narko, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte at rulle, da Østjyllands Politi i foråret sidste år kom på sporet af en stjålen bil.

Bilen ledte politiet til en Aarhus-adresse tilhørende den 28-årige mand. Og her fandt man mere end blot bilnøglerne til den stjålne bil.

Under en ransagning dukkede 2,5 kilo kokain, en mindre mængde hash og amfetamin samt flere hundredtusinder kroner i kontanter nemlig også op.

Den 28-årige blev hurtigt anholdt og varetægtsfængslet, mens efterforskningen fortsatte. I den forbindelse tog satte politiet hans telefon under lup.

Også her gjorde man sig nogle interessante fund.

Politiet kunne nemlig konstatere, at han havde benyttet sig af en krypteret beskedtjeneste.

Med hjælp fra franske kollegaer lykkedes det at kortlægge en række samtaler mellem den 28-årige og flere andre personer.

Sammen udgjorde de et netværk af narkohandlere, lyder det fra politiet.

Som efterforskningen skred frem fik politiet afdækket den 28-åriges rolle i sagen, og snart kunne man tiltale ham for sammen med flere medgerningsmænd at have overdraget, håndteret, pakket og besiddet mindst 54,5 kilo kokain, 20 kilo hash og 34 kilo amfetamin.

Stoffer, der siden blev solgt til et større antal personer.

Pengene derfra blev fordelt – og nogle af dem sendt til udlandet.

»Det er et eksempel på, hvor vigtigt det internationale samarbejde er i sager som denne, hvor der bliver udvekslet narko og penge på tværs af landegrænser,«  siger specialanklager Dorthe Lysgaard i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Der var nogle tunge beviser mod den 28-årige, som valgte at erkende forholdene, og når vi er oppe i så store mængder hård narko, så giver det meget lange fængselsstraffe.«

Med fængselsdommen til den 28-årige er sagen dog langt fra slut.

Efterforskningen fortsætter, og man forventer at kunne anholde yderligere personer på sigt. Der sidder allerede en person varetægtsfængslet.