Politiet fremstiller i dag en 36-årig mand i grundlovsforhør for det voldsomme røveri, der torsdag eftermiddag fandt sted ved Illum i København.

Til gengæld er en anden mistænkt stadig på fri fod.

»Vi arbejder stadig på sagen og har arbejdet på højtryk hele natten. Men vi har ikke fundet ham. Vi har vores områder at lede i, men dem kan jeg ikke fortælle dig om,« fortæller Henrik Svejstrup, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Den 36-årige mand vil blive fremstillet med krav om varetægtsfængsling.

Politi i Købmagergade efter en anmeldelse om bevæbnet mand i indre København. Store politistyrker er til stede i indre København torsdag den 6. december 2018 Illum i Købmagergade og flere togstationer er lukket. (Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix) ccc
Politi i Købmagergade efter en anmeldelse om bevæbnet mand i indre København. Store politistyrker er til stede i indre København torsdag den 6. december 2018 Illum i Købmagergade og flere togstationer er lukket. (Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix) ccc Foto: Jens Astrup
Vis mere

Politiet afviser desuden, at de vil være mere synlige i gadebilledet omkring Illum i løbet af fredagen.

»Nej, det vil vi ikke. Det her er et røveri som alle andre røverier,« siger Henrik Svejstrup.

Men man må altså sige, at det er et af de mere opsigtsvækkende af slagsen.

I det hele centrale København ligger stor magasinet Illum, og torsdag omkring klokken 16.45 var der fyldt med mennesker, der netop havde fået fri fra arbejder og som sikkert allerede havde taget hul på årets julegaveindkøb.

Politi i Købmagergade efter en anmeldelse om bevæbnet mand i indre København. Store politistyrker er til stede i indre København torsdag den 6. december 2018 Illum i Købmagergade og flere togstationer er lukket. (Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix)
Politi i Købmagergade efter en anmeldelse om bevæbnet mand i indre København. Store politistyrker er til stede i indre København torsdag den 6. december 2018 Illum i Købmagergade og flere togstationer er lukket. (Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix) Foto: Jens Astrup
Vis mere

Den shoppingtur blev dog hurtigt ødelagt, da mindst to røvere midt i den travle julehandel trængte ind i Illum, hvor de gik amok, som du kan se i videoen øverst i artiklen.

Ved du noget om sagen, eller har du billeder, så vil B.T. gerne høre fra dig på sebj@bt.dk eller på Facebook.

Bevæbnet med mindst en økse og en pistol satte de kursen mod afdelingen med smykker, eksklusive fyldepenne og ekstravagante ure som eksempelvis Rolex.

Og det var netop to montrer med de eksklusive og særdeles værdifulde Rolex-ure, der var blevet smadret.

»De sagde ingenting, men truede personalet ved at pege på dem med en pistol,« siger Bjarke Madsen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, torsdag aften.

Herefter tog røverne flugten.

Et øjenvidne fortalte torsdag til B.T., at hun så én mørkklædt person løbe ud af udgangen fra Illum og løbe op ad Pilestræde i retning væk fra Strøget.

»Han løb i fuld fart op af Pilestræde. Efter ham løb to vagter. Kort efter fulgte yderligere tre mørkklædte personer,« sagde øjenvidnet.