Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Foto: Rigspolitiet
Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Foto: Rigspolitiet

Umiddelbart ledes tankerne mod det svenske politi, efter dansk politi fredag har offentliggjort det nye udseende for fremtidens politikøretøjer.

Stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Og inspirationen til det nye udseende har politiet også hentet fra norsk, svensk og engelsk politi, skriver Rigspolitiet ifølge b.dk i en pressemeddelelse.

I fremtiden skal politiets køretøjer udstyres med nye striber, såkaldte stafferinger, det gør det nemmere at få øje på politibiler og -motorcykler, fordi de både visuelt og i omfang fylder mere end nuværende.

- Der har de senere år været et udbredt ønske i dansk politi om en tydeligere og mere sikker markering af politiets patruljerende køretøjer og motorcykler, Michael Engell Olsen, politiinspektør og chef i Center for Flåde- og Materielstyring i Rigspolitiet.

- Ud over at gøre politiet mere synligt i gadebilledet, vil det øge sikkerheden og trygheden både for borgerne og for politiet selv, at bilerne er nemmere at se under for eksempel udrykningskørsel, eller når de holder på et ulykkessted, forklarer han.

Det nye udseende glæder for nye patruljebiler og motorcykler, der leveres efter 1. januar 2013. Desuden vil allerede eksisterende motorcykler, der ikke mere end to år gamle, få ny staffering. Det betyder, at det vil tage tid, før den samlede vognpark hos politiet har skiftet udseende.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.