Øverst i videoen kan du høre, hvad drabschef Jens Møller Jensen fra Københavns Politi sagde til pressen 30. oktober.

Peter Madsens forsvarer rettede hård kritik af Københavns Politi tidligere onsdag. Drabschef på ubådssagen erkender, at man kunne have formuleret sig bedre om Peter Madsens afhøring.

Forsvareren for den drabssigtede Peter Madsen kom onsdag med kritik af politiets nyeste udtalelser i sagen mod den 47-årige ubådskaptajn. Mandag skrev Københavns Politi i en pressemeddelelse, at Peter Madsen havde afgivet en ny forklaring, hvor han fortalte, at den svenske journalist Kim Wall var omkommet ved kulilteforgiftning ombord på Nautilus mellem 10. og 11. august.

Men den udlægning betegnede Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark over for BT som 'direkte forkert'. Hendes klient havde derimod forklaret politiet, at der opstod et undertryk i ubåden og som følge heraf slap en masse udstødningsgasser ud i båden. En af dem kunne være kulilte.

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark.
Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Vis mere

Peter Madsen afgav forklaringen under en afhøring 14. oktober, som ubådsbyggeren selv havde taget initiativ til. En lang afhøring, hvor politiet efterfølgende kogte essensen ned til en pressemeddelelse med følgende ordlyd:

Han har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.

Forsvarerens kritik får nu drabschef Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til at erkende, at man kunne have formuleret sig mere præcist mandag, hvor man omtalte Peter Madsens afhøring både i en pressemeddelelse og ved et efterfølgende pressemøde.

»Det er helt fair, at hun går ud med den præcisering, som hun gør. Vi har sagt, at Kim Wall er død som følge af kulilteforgiftning. Det er essensen af en 36 sider lang afhøring, men der er rigtigt, som forsvarsadvokaten formulerer det, at det er én af forklaringerne. Det kan også være en et undertryk i ubåden, som kan være årsagen. Vi siger også både i pressemeddelelsen og på pressemødet, at vi ikke kender dødsårsagen,« siger Jens Møller Jensen.

Er det en fejl fra jeres side, at I ikke skriver og siger, at Peter Madsen blot formulerer kulilteforgiftning som en mulighed?

»Jeg synes ikke, at vi har begået en fejl. Jeg synes, at vi har formidlet hovedindholdet i hans lange forklaring; at det kan være en kulilteforgiftning, og at vi ikke kender dødsårsagen. Men hendes version er mere nuanceret og korrekt.«

Peter Madsen sidder i dag fængslet på tredje måned i ubådssagen, hvor han er sigtet for at have dræbt Kim Wall ombord på sin ubåd Nautilus. Han er desuden sigtet for at have parteret liget og for at have krænket det seksuelt ved at have påført det i alt 14 knivstik i underlivet. Han nægter sig skyldig i drabet, men har erkendt sig skyldig i partering og usømmelig omgang med lig.