Asylcentret Sandholm flyder med tyvekoster, selv om politiet er massivt til stede hver eneste dag

Politiet er massivt til stede på Center Sandholm. Alligevel bliver mange stjålne genstande sporet dertil, uden at politiet griber ind.

De tyvagtige asylansøgere, der efter alt at dømme gemmer deres stjålne iPhones, iPads og computere i Center Sandholm, møder politiet hver dag. Faktisk bor tyvene dør om dør med politiet.

Rigspolitiets Udlændingeafdeling har et kontor på Center Sandholm, hvor der dagligt befinder sig betjente. De beskæftiger sig dog kun med at interviewe asylansøgere og behandle asylsager, erfarer BT. Straffelovskriminalitet som tyveri, vold og narko beskæftiger de sig kun med i alleryderste nødstilfælde.

- Vi forestår kun det udlændingemæssige. Tyveri hører under Nordsjællands Politi, siger vicepolitiinspektør Claus Birkelund, der er chef i Rigspolitiets Udlændingeafdeling.

Nordsjællands Politi er også massivt til stede på Center Sandholm. Mindst en gang i løbet af en vagtturnus er en patrulje forbi Center Sandholm, hvilket betyder, at politiet er på besøg tre gange i døgnet alle årets 365 dage.

Alligevel har BT og andre medier i de seneste måneder kunnet fortælle om borgere, der har sporet deres stjålne iPhones og computere til Center Sandholm ved hjælp af ’Find My iPhone’. Hver gang har beskeden været, at politiet intet kunne gøre.

Og det vækker undren på Christiansborg.

- Man kan undre sig over, at det kan lade sig gøre at drive så omfattende kriminel virksomhed, når politiet er massivt til stede, siger Venstres Karsten Lauritzen, der har bedt ministeren redegøre for, hvorvidt udlændingeafdelingen hjælper med at opklare tyverier.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har kaldt justitsminister Karen Hækkerup i samråd om sagen.

Blind og døv

- Jeg tror godt, politiet kunne gøre en større indsats. Et forslag kunne være, at de patruljer, man har på stedet, deltager i at tjekke de hælervarer, der kommer ind i Sandholm. Hvad har man ellers patruljer til? Jeg har selv været på besøg på Center Sandholm, og man skal som personale være både blind og døv for ikke at kunne se, hvem der begår ulovligheder, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

Andre læser også