Nordjyllands Politi anvendte en noget politisk ukorrekt formulering i en pressemeddelelse. De beklager nu sprogbruget. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Pressemeddelelsen, som BT også har modtaget, kom i kølvandet på, at en parkeringsvagt natten til lørdag blev overfaldet i Vesterå i Aalborg.

Parkeringsvagten var i gang med at passe sit arbejde og udstede en p-bøde, da han blev tæsket af fire mænd. Han fik tildelt spark og slag, og da han forsøgte at stikke af væk, blev han indhentet, fældet og slået igen. Efterfølgende måtte parkeringsvagten en tur på skadestuen. Det fortæller Nordjyllands Politi til EB.dk.

De fire mænd stak af, og det fik politiet til at udsende en eftersøgning. Men den eftersøgning har fået en del opmærksomhed.

Politiet udsendte følgende eftersøgning:

Gerningsmændene beskrives som:

A: mand, neger, kort krøllet hår, ca 180 cm.

B: mand, udlænding, 180 cm

C - D: mænd danske, ca. 175-180 cm.

Efterlysningen blev hurtigt opdaget og delt på Twitter, hvor det er blevet debatteret lystigt.

Og politiet indrømmer da også, at man har diskuteret ordbruget internt.

»Vi har snakket lidt om det herinde. Hvad vi lige skal kalde ham, for at det er korrekt, er noget I styrer inde hos jer. Vi har snakket lidt om det herinde, hvor 'fluffy' man skal skrive det. Det korte af det lange er, at han er sort i huden. Det kan godt være, at ’neger’ ikke er et korrekt udtryk. Hvis I mener, at neger er et forkert ord, så må I kalde ham det, I mener, en sort mand skal hedde,« siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Politiet har siden valgt at ændre ordbruget i efterlysningen. Nu bruger man i stedet betegnelsen 'mørklødet'.

Politiet undskylder, at ordvalget har taget fokus fra overfaldet. Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, har ingen kommentarer til sagen.