Den 33-årige Hamid Farid Mohammed bliver nu efterlyst i Danmark og internationalt i forbindelse med det tredobbelte drab på hans hustru og to døtre på syv og ni år, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De tre familiemedlemmer blev søndag aften fundet dræbt og lagt i en fryser i deres lejlighed på Reberbanen 2 i Aabenraa.

»Det er ikke lykkedes politiet at finde den 33-årige mand, men der er nu et mistankegrundlag, der tilsiger, at han kan have haft noget med drabene at gøre. Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi i et grundlovsforhør in absentia fået en dommerkendelse i retten i Sønderborg på fængsling af den 33-årig og dermed også mulighed for at efterlyse ham internationalt,« oplyser politiet.

»Vi har brugt dagen på at samle nogle af de brikker op, som vi har brug for i forhold til at få belyst deres familieforhold. Vi vil også gerne have skabt en tidslinje for deres færden de seneste dage - særligt omkring torsdag og fredag. I øjeblikket er det seneste tidspunkt, hvor kvinden og hendes to børn er blevet set i live, torsdag, hvor de blev set i Åbenrå,« oplyser efterforskningsleder Bent Thuesen til BT sent mandag eftermiddag.

»Vi har ingen konkret viden om, hvor manden befinder sig i øjeblikket. Vi har blandt andet fået henvendelser om, at han kan være både i Tyskland og Tyrkiet, men det er udelukkende rygter og gisninger,« understreger efterforskningslederen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den nu efterlyste Hamid Farid Mohammed og hans kone havde ikke boet sammen de sidste par måneder. Han boede i en anden by i Sønderjylland - omkring en snes km fra Aabenraa, så han stadig kunne have kontakt med døtrene. Både moderen og faderen var flygtninge med asylstatus.

»I forhold til dødsårsagen kan vi ikke sige noget endnu, og jeg kan derfor heller ikke hverken be- eller afkræfte, at de tre personer er blevet dræbt med knivstik. Der vil gå en dag eller to, før ligene kan obduceres. Der foregår også stadig tekniske undersøgelser for at fastslå, hvor gerningsstedet har været. Der er foreløbig mange teorier, og en af antagelserne kunne være, at det er sket i lejligheden, men vi ved det ikke. Det er noget af det, som vi er i gang med at undersøge,« tilføjer Bent Thuesen.

Den dræbte kvinde og hendes to døtre på syv og ni år blev fundet liggende i en kummefryser i lejligheden i Aabenraa af politiet søndag aften, efter at kvindens bror var blevet úrolig over, at han ikke kunne få kontakt med hende.  Kort efter blev et stort område omkring findestedet i lejligheden på Reberbanen afspærret af en talstærk politistyrke i politiets jagt på mulige beviser i den tredobbelte drabssag.