Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Politiet efterlyser nu en tredje mistænkt efter en ulykke, hvor en fodgænger blev alvorligt kvæstet langfredag.

Det drejer sig om en 28-årig mand.

Det oplyser Københavns Politi.

Tidligere er to bandefolk blevet anholdt i sagen, hvor der skulle være tale om en biljagt i bandemiljøet, der endte helt galt.

Foto: Byrd/Marcus Mørk
Foto: Byrd/Marcus Mørk
Vis mere

Ulykken fandt sted på Nørrebro i krydset mellem Tagensvej og Jagtvej. Her kom en Porsche Cayenne kørende i høj fart – måske op til 120 km/t – men chaufføren mistede herredømmet over den og kørte direkte ind i en husmur.

I den forbindelse blev en fodgænger ramt og blev ifølge vidner slynget 15 meter op i luften. Han kom alvorligt og livstruende til skade med blandt andet tre brud på ryggen, et åbent benbrud, brud på højre hånd og et brækket ribben.

Siden flygtede de tre personer i bilen fra stedet, men i sidste uge blev to mistænkte anholdt: En mand på 29 år og en mand på 40 år. Der er sigtet for at have flygtet fra gerningsstedet.

For efter politiets opfattelse var det dog den tredje mand, der sad bag rattet.

Og det skulle altså dreje sig om den 28-årige, der ikke har meldt sig selv i mellemtiden og derfor nu efterlyses. Også med foto.

Han beskrives som mørk i huden på grund af sin tyrkiske afstamning. Han er desuden cirka 180 centimeter høj og almindelig af bygning.

Han har kort, mørkt hår og mørkt skæg.

Manden er sammen med sin lillebror af politiet kendt som centrale medlemmer af bandegrupperingen NNV (Nørrebro-NordVest), der tog form i efteråret 2018, efter at banden Brothas blev splittet op.

Siden har NNV ifølge politiets konfliktnotater været part i flere blodige konflikter med andre bandegrupperinger.

Og så sent som 22. februar i år blev den nu efterlyste mand selv midtpunkt i et voldeligt angreb på Nørrebro.

I krydset Nørrebrogade og Hyltebro blev han om eftermiddagen slået i ansigtet med en pistol eller en pistollignende genstand.

En nu 25-årig mand blev et par uger efter fremstillet og varetægtsfængslet i et grundlovsforhør for lukkede døre i Københavns Dommervagt for legemsangrebet.

Han nægtede sig skyldig i sigtelsen, hvor han ifølge sigtelsen mod en anden fremstillet i samme retsmøde selv var blevet forsøgt stukket med en kniv af en jævnaldrende, der ifølge sigtelsen handlede i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den nu efterlyste Erhan Onaran.

Har man oplysninger i den aktuelle sag om påkørslen af en fodgænger langfredag kan man kontakte politiet på tlf. 1-1-4.

Andre læser også