Et efterladt spædbarn blev sent mandag aften fundet ved Grøndals Parkvej i Vanløse.

Det bekræfter den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Carsten Reenberg, tidligt tirsdag morgen overfor B.T.

»Jeg kan sige, at vi klokken 23:14 fik en anmeldelse om et efterladt spædbarn ude ved Grøndals Parkvej,« fortæller han og tilføjer:

»Da vi kommer derud, kan vi konstatere, at der ligger et spædbarn.«

Det fundne spædbarn er en lille pige, der vurderes til at være mellem nul og fem dage gammel.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk.

Barnet var efterladt nær en cykelsti svøbt i forskelligt materiale - og på en måde, så det formentlig ville blive opdaget hurtigt.

Det var en tilfældig borger, der kom forbi, som fandt den lille pige. Det fortæller vicepolitiinspektør Jesper Beuschel til B.T. tirsdag formiddag.

»Jeg har fået indtryk af, at det er en borger, der kommer forbi, som hører gråd, og så finder han barnet og tager det op,« siger han.

Det lille barn har det efter omstændighederne godt, men hun blev efterfølgende indlagt på hospitalet til et tjek af rutinemæssige årsager.

Så snart, hun bliver frigivet af hospitalet, vil hun blive overgivet til de sociale myndigheder i kommunen.

I øjeblikket efterforsker politiet sagen i flere forskellige retninger:

»Vi har selvfølgelig nogle ideer til, hvordan vi skal efterforske det her. En del af tingene er omkring det materiale, som pigen var svøbt ind i. Det skal vi have sporsikret,« siger Jesper Beuschel og tilføjer:

»Derudover skal vi have talt med en række mennesker og vidner og se, om vi kan finde overvågning rundt omkring og så håbe på, at vi kan få nogle henvendelser, der gør, at vi kan komme i mål.«

Hvad der er specielt angående det materiale, som pigen var svøbt i, ønsker han dog ikke at kommentere nærmere lige nu.

»Det vil jeg gerne holde lidt for mig selv, da vi stadig er i efterforskningens spæde start,« fortæller han.

Hvilken etnicitet, den lille pige har, kan politiet på nuværende tidspunkt ikke sige noget om.

»Vi har en klar opfordring til pigens moder om, at hun skal rette henvendelse til os, til nogle venner eller til andre myndigheder, så den hjælp, der helt klart er behov for, kan blive givet, og den her ulykkesagelige sag kan få en form for løsning,« siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

»Ligeledes vil vi også gerne sige til alle borgere, at skulle de have en viden om sagen, så må de meget gerne rette henvendelse til os.«

Ved du noget om sagen, så skriv til B.T. på 1929@bt.dk.