Efterforskningen af den gådefulde brand på den omstridte Restaurant Vejlegården er stadig total mørkelagt.
Efterforskningen af den gådefulde brand på den omstridte Restaurant Vejlegården er stadig total mørkelagt. Foto: Claus Fisker

Efterforskningen af den mystiske brand på den omstridte Restaurant Vejlegården i Vejle natten til den 21. december er endnu ikke afsluttet.

Det oplyser Brian Voss Olsen, linjechef for specialefterforskningsenheden ved Sydøstjyllands Politi, til bt.dk.

- Vi mangler stadig at få resultaterne fra en del af de tekniske undersøgelser fra branden. Dét, jeg kan sige, er, at der ikke er noget i vores hidtidige efterforskning, der tyder på, at der er sket et overfald (på restauratør Amin Skov Badrbeigi, red.), siger Brian Voss Olsen og tilføjer, at sagen har en sådan karakter, at politiet har brug for ro til arbejdet.

- Det har sine helt klare grunde, som jeg ikke kan komme ind på nu. Men nogen gange har vi sager, hvor vi har stort behov for at komme ud i offentligheden med oplysninger, og andre gange har vi behov for fuldstændig ro omkring efterforskningen. Og det er den sidste kategori, vi er i her, siger han.

Udover at afvente resultatet af visse tekniske undersøgelser efter branden på Vejlegården, er der også andre dele af efterforskningen, som endnu mangler, oplyser Brian Voss Olsen.

Han ønsker dog ikke at gå i detaljer med, hvad det drejer sig om. Og vil således heller ikke ind på, om det kan handle om yderligere afhøringer, resultater fra dna-prøver eller bestemte personers eventuelle tilknytning til den gådefulde brand.

- Jeg har ingen kommentarer til det, siger Brian Voss Olsen.

Amin Skov flygtede i forbindelse med branden ud af et vindue og blev efterfølgende fundet liggende på asfalten i en smøge ved bagsiden af Vejlegården. Efter nogle dages indlæggelse på Vejle Sygehus til observation for røgforgiftning, kom han i julen igen hjem til familien.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra restauratøren, som har forklaret til politiet, at han sad og lavede regnskaber i timerne efter lukketid, da branden opstod.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.