Et 54-årigt fuldgyldigt medlem af Hells Angels blev tirsdag anholdt og sigtet for handel med store mængder hash på Christiania. Politiet mener, han har haft en ledende rolle.

To fuldgyldige medlemmer fra Hells Angels Nomads på Amager er nu varetægtsfængslet i en omfattende sag om handel med store mængder hash.

5. april blev en 55-årig veteran fra Hells Angels anholdt og sigtet for at være den øverste bagmand i en organisation, der ifølge politiet står bag salget af 300-400 kilo hash i Pusherstreet på Christiania. Tirsdag slog politiet igen til mod Hells Angels, og denne gang anholdt de et 54-årigt medlem af klubben. Dermed er i alt otte personer anholdt i sagen.

Lederen af efterforskningen Steffen Thaaning Stefffensen fortæller, at den 54-årige ifølge politiets opfattelse var med til at organisere handlen med de mange kilo euforiserende tobak.

»Han sigtes for at have haft en ledende rolle sammen med en anden HA'er og en med tæt tilknytning til HA,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

Når de to midaldrende bikere sigtes for at være hovedmænd bag hashhandlen, skyldes det ikke, at politiet har taget på fersk gerning i færd med at handle hash. Anholdelserne sker efter længere tids efterforskning i hashhandlen på Christiania, hvor politiet har fulgt pengene fra de forlader hashboderne til de når frem til de formodede bagmænd.

I forbindelse med tirsdagens anholdelse ransagede politiet Hells Angels klubhus i Siljansgade 10 på Amager, der ligger i gå-afstand fra Christiania. Under ransagningen fandt politiet blandt andet dopingmidler, CS gaspatroner, en skudsikker vest fra militæret, to store macheteknive og andre knive. Derudover har politiet konfiskeret to motorcykler samt 18 ipads, hvor af flere ifølge politiet stammede fra tyveri i en virksomhed.