Lyt til artiklen

Den 25-årige formodede gerningsmand bag skyderierne på Christiania, Mesa Hodzic, har tilsyneladende tilknytning til den fanatiske jihad-gruppe Millatu Ibrahim, der har tæt forbindelse til terrorister fra Islamisk Stat.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse oven på eftermiddagens varetægtsfremstilling af den 25-årige mand, der blev anholdt i forbindelse med skuddramaet natten til torsdag.

Her tilføjer de dog, at der ikke på nuværende er noget der tyder på, at denne sympati med IS havde indflydelse på skyderiet.

Artiklen fortsætter efter billedet.

25-årige Mesa Hodzic er sigtet for tre drabsforsøg, hashhandel og våbenbesiddelse.
25-årige Mesa Hodzic er sigtet for tre drabsforsøg, hashhandel og våbenbesiddelse. Foto: Københavns Politi
Vis mere

Den varetægtsfængslede blev anholdt torsdag morgen, hvor han igen affyrede skud mod politiet, som valgte at besvare ilden. Den 25-årige er derfor selv hårdt såret oven på nattens drama  og kunne ikke møde i retten. Foruden tre drabsforsøg lød sigtelsen også på hashhandel og våbenbesiddelse.

I pressemeddelelsen fortæller politiet endvidere, at den varetægtsfængslede er dansk statsborger, men født i Bosnien Hercegovina. Han har boet i Danmark, siden han var fire år.

Grundlovsforhøret skete for lukkede døre, hvilket vil sige, at pressen ikke havde adgang til retslokalet. Det skete af hensyn til den videre efterforskning, da andre potentielle medgerningsmænd derved ikke vil kunne følge med i, hvor langt politiet er nået i efteforskningen.

Skuddramaet fandt sted onsdag aften under en politimæssig rutineopgave på Christiania. Her blev En anholdelse i forbindelse med hashhandlen på stedet udviklede sig dramatisk, da en person pludselig trak et våben og skød mod betjentene. En betjent blev ramt i hovedet og blev livsfarligt såret, mens hans kollega blev ramt i låret. Han er uden for livfare. Også en civil person blev ramt under skyderiet. Han er også uden for livsfare.

Tidlig torsdag morgen, kl. 6.45, blev den formodede gerningsmand anholdt i Tårnby. Her udviklede anholdelsen sig endnu engang dramatisk, da han trak sit våben, og politiet besvarede skuddene.

Den formodede gerningsmand blev hårdt såret og kunne ikke møde op i retten torsdag eftermiddag. Her blev han varetægtsfængslet in absentia - dvs. uden at være til stede.