Mens flere hundrede andre billister blev holdt tilbage, kørte kronprinsens bil 'Krone 7' i weekenden to gange over en stormlukket storebæltsbro for at komme til og fra sportsgalla i Herning. Det selvom han ifølge Sund og Bælts direktør slet ikke havde fået tilladelse til at passere broen mod Fyn.

Også politidirektør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter, at hverken kronprinsen eller hans følge af livvagter havde fået tilladelse til at krydse broen, da de kørte over den mod Fyn.

»Han har ikke fået nogen tilladelse til at køre over broen,« siger hun til bt.dk.

Hverken kronprins Frederik selv eller hans følge kan dog blive retsforfulgt for at have kørt over broen uden tilladelse.

»Men vi retter en henvendelse til hoffet i denne forbindelse,« siger Lene Frank.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

Kronprinsen krydsede først broen mod Fyn og Jylland omkring klokken tre om eftermiddagen lørdag for at nå til Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser skulle uddeles.

Omkring klokken tre natten til søndag krydser han den igen for at komme tilbage til København - foran flere måbende bilister, der holdt i kø og ventede på at broen blev åbnet igen, efter stormen Egon var løjet af.

LÆS OGSÅ

Flere af vidnerne rettede efterfølgende henvendelse til bt.dk om episoden, før Sund og Bælt mandag bekræftede, at kronprinsen havde kryset broen to gange.

»Der er selvfølgelig en grund til, at vi vælger at lukke broen, fordi det er forbundet med fare at færdes på den. Der er så forskel på, hvor farligt det er alt afhængtigt af, hvilket fartøj man er i, og hvor god en chauffør, man er,« siger Lene Frank og tilføjer:

»Men der er selvfølgelig en grund til, at vi lukker broen. Og det er fordi, det er farligt at passere den.«

Bt.dk forsøger at indhente en kommentar til sagen fra Kongehuset.