Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det hele gik helt efter politiets plan, da den besatte bygning Søminen bag Christiania i København tidligt mandag morgen blev ryddet af ordensmagten.

- Vi havde allerede inden weekenden lagt en plan, som gik ud på at undgå store konfrontationer, og det lykkedes til fulde, fortæller politiets pressetalsmand, Rasmus Bernt Skovgaard til bt.dk.

-Vi har hele tiden sagt, at det er os, der vælger tid og sted for at håndhæve loven, og det tidspunkt var ikke i lørdags.

Der var flere hundrede aktivister samlet i området omkring bygningen, da besætterne slog til og holdt fest i de forfaldne lokaler, men i løbet af søndagen var de fleste forduftet.

- Vi bemærkede, at det tyndede kraftigt ud og havde en idé om, at der ikke var så mange tilbage. Derfor valgte vi, at slå til klokken 05:00 mandag morgen, fortæller Rasmus Bernt Skovgaard.

- De aktivister, vi har antruffet på området, bliver sigtet for husfredskrænkelse og kan se frem til en bøde på 1500 kroner, men ingen er anholdt.

Ifølge politiets pressetalsmand blev 11 personer noteret for lovovertrædelsen. Besætterne udgjorde en broget flok. Kun fire af dem var danskere, en tysker, to nordmænd, en svensker, to spaniere og den sidste kom fra Frankrig.

Netop nu er politiet igang med oprydning på området, og regner med at være på stedet i et par timer endnu.

- I løbet af formiddagen skal vi snakke med ejeren af området, som er orienteret om vores indsats. Det bliver så op til ham at sikre området, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Andre læser også