Stine Geisler.
Stine Geisler.

Sagen om den 18-årige gymnasie-elev Stine Geisler, der brutalt blev myrdet natten efter 2. pinsedag i 1990 i en kælder i Teglgårdsstræde i det indre København, har ikke top-prioritet hos Københavns Politi.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen tirsdag aften til bt.dk.

- Det er sket for 22 år siden, og det er desværre sådan, at vi har flere ikke-opklarede drab fra 2012, og det er der, vi lægger vores hovedvægt lige nu, siger han og fortsætter:

- Men omvendt har vi sat det her i gang, og det følger vi selvfølgelig til dørs, men vi bruger ikke en afdelings ressourcer på det. Så det er en proces, der kommer til at tage lidt tid, siger Jens Møller Jensen og henviser til, at politiet mandag aften i TV2s kriminalmagasin Station 2 fortalte om nye dna-gennembrud i en række kvindemord, herunder Stine Geisler-mordet. 

Stine Geisler

Seks anholdt i Smørum-drabssag22

Mordet på Stine Geisler fandt angiveligt sted omkring klokken 02.30, hvor hun låste sig ind i ejendommen, hvor hun boede. Her blev hun overrasket af morderen. Det voldsomme drab sendte chokbølger gennem Danmark, og sagen er aldrig blevet opklaret selv om politiet havde flere mistænkte og afhørte mellem 3500 og 4000 personer.

Nu er politiet, takket være ny dna-teknologi, måske i hælene på den gerningsmand, der stadig er på fri fod. Det er den såkaldte PCR-teknologi, som kan bruges til at lave dna-profiler, der nu har udviklet sig så meget, at politiet nu har nye spor i sagen. 

sg


I afhørte i sin tid mellem 3500 og 4000 mennesker. Er det sådan, at I vil kontakte de mennesker igen for at få dem til at aflevere dna?

- Det har jeg svært ved at forestille mig, fordi det er så ressourcekrævende, at det ikke er noget, man vil sætte i gang, siger Jens Møller Jensen til bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.