Mor i Svendborg dræbte sin datter og begik derefter selvmord, oplyser Fyns Politi. Det er sket med en pude og en havegrill. Motivet er uenighed om forældremyndigheden, mener politiet.

Den 46-årige Lena Vermehren tog livet af sin syv-årige datter, Ellen Marie, ved at kvæle hende med en pude. Derpå bar hun den livløse datter ind i soveværelset, hvor hun tændte en havegrill. Således er både mor og datter død af kulilteforgiftning.

Det står klart, efter at ligene af mor og datter torsdag formiddag er blevet obduceret på Retsmedicinsk Institut i Odense. - Moren er død af kulilteforgiftning. Datteren er død af kulilteforgiftning kombineret med kvælning, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke. - Kvælningen består i, at der er lagt en pude hen over hendes ansigt. Derefter har de lagt sig ind i soveværelset, eller hvad man nu skal sige, og så har hun sat en havegrill op og tændt den, tilføjer han. - Når den brænder, udvikler den kulilte. Det er en dødelig dosis, og det er gjort med fuldt overlæg, siger efterforskningslederen. De to blev onsdag sidst på eftermiddagen fundet livløse i deres lejede lejlighed på Graaesvej 19 i Svendborg. Dermed er det fastslået, at Lena Vermehren yderst tragisk tog den fatale beslutning , da moderen selv valgte livet fra. Det var Lena Vermehrens eksmand – syv-årige Ellen Maries egen far – der onsdag sidst på eftermiddagen slog alarm til politiet, da han ikke kunne få kontakt til dem. Med hjælp fra en låsesmed kom politiet ind i lejligheden på Graaesvej, hvor mor og datter blev fundet livløse i soveværelset, og tragedien var en kendsgerning.Ifølge Fyns Politi har efterforskningen vist, at Lena Vermehren og hendes eks-mand lå i konflikt.

- Vi har talt med meget familie og venner, og motivet er uenighed omkring forældremyndigheden. Præcis, hvori den består, vil jeg ikke udtale mig nærmere om, siger Jack Liedecke.

Torsdag morgen og formiddag er der flaget på halv stang og holdt fællessamling på Vestre Skole i Svendborg, hvor pigen gik i 1. klasse.

Også på Lena Vermehrens skole - Håndarbejdets Fremme på UCC i København, hvortil hun dagligt pendlede fra Svendborg - har medstuderende i dag været samlet for at tale om tragedien.