Bombemanden, der havde fragment-skader i ansigtet, ville sprænge en bombe et ukendt sted, mener politiet. Han er nu fængslet indtil den 4. oktober.

Politiet har nu sigtet den ukendte bombemand efter en hård paragraf, der kan give fængsel indtil livstid, og som indikerer, at der kan være tale om terror. 

Det betyder, at myndighederne efter alt at dømme betragter fredagens eksplosion på toilettet på Hotel Jørgensen i det indre København, som forsøg på et terror-anslag mod Danmark, der flere gange har været nævnt af Al-Qaeda–grupper som et af de mest oplagte terror-mål på linje med USA og Storbritannien.

Da manden i dag blev fremstillet i dommervagten i København kom han ind i retslokalet ved egen hjælp, men med en krykke i den ene hånd. Manden mangler det ene ben fra knæet og nedefter.

VED DU NOGET - TIP B.T. HER ELLER RING TIL B.T. 33 75 75 34

Den ukendte bombemand, der er omkring 40 år, havde tydelige skader i ansigtet efter eksplosionen i går. For eksempel bar hans ene øje tydelige tegn på, at være blevet syet sammen med flere sting.

Manden er fransktalende og havde tolk med i retten. Da han blev spurgt om sit navn og sin adresse nægtede han at oplyse det, og påstod, at han ikke kunne huske sit navn.

I retten erklærede han sig ikke skyldig i anklagen om at ville bringe en bombe til sprængning et ukendt sted.Bombemanden er efterfølgende blevet fængslet til 4. oktober, hvilket ikke blev kæret.

Han er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, idet politiet har fundet en pistol på Hotel Jørgensen.


BT følger historien.