Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Jaycee Lee Dugard kunne have været befriet tre år tidligere og hun kunne have undgået dusinvis af seksuelle overgreb fra sin kidnapper, hvis bare politiet i El Dorado, Californien havde gjort deres arbejde ordentligt

I 2006 blev ordensmagten nemlig tilkaldt af en mistænksom nabo. I telefonopkaldet fortalte naboen, at Phillip Garrido var psykotisk og at han havde folk boende i baghaven - angiveligt børn.

Sandheden var, at den i dag 58-årige Phillip Garrido allerede dengang i 16 år havde holdt Jaycee Lee Dugard som sex-slave. Han havde kidnappet hende, da hun var bare 11 år gammel. Efter et ukendt antal voldtægter havde Jaycee født to piger (nu 11 og 15 år). Og både den kidnappede pige og hendes to døtre blev indtil i onsdags holdt som fanger og fik aldrig lov til at forlade teltet i den tilvoksede og møgbeskidte baghave - ikke engang til skolegang eller lægebesøg.

Men intet af dette opdagede politimanden, der i 2006 let modvilligt bankede på den allerede straffede voldtægtsforbryder Phillip Garridos hoveddør.

Faktisk kom politimanden ikke længere end til fortrappen. Og han undersøgte ikke Garridos straffeattest.

Phillip Garrido forsikrede nemlig politimanden, at alt var i skønneste orden. Han svor, at han ikke havde nogen boende i baghaven. Og istedet for at undersøgen sagen nærmere, sagde den ikke navngivne politimand blot 'thank you, sir'.

Og så forlod han Jaycee Lee Dugard til yderligere tre år som sex-slave.

I går erkendte politichefen Warren E. Rupf sin afdelings fatale fadæse. Og han undskyldte over for både Jaycee, hendes døtre og familien, der lige siden kidnapningen i 1991 har levet hver dag i sorg, frygt og uvished

Genforenet med familien

I torsdags blev Jaycee genforenet med sin mor Terry. Mistanken, der i 18 har hvilet over stedfaderen Carl, blev lettet. Og i fængslet sidder Phillip Garrido og hans seks år yngre kone Nancy.

Sidstnævnte var angiveligt med til at kidnappe Jaycee Lee, da hun 10. juni 1991 var på vej til skolebussen. Og i 18 år har hun været vidne til ægtemandens groteske mishandling af deres fanger.

I et telefoninterview indrømmede Phillip Garrido, at han havde opført sig forkert, da han kidnappede Jaycee. Men alligevel fastholdt han, at alle ville blive overrasket over den 'hjertevarme historie' - når samtlige detaljer bliver afsløret.

'Mit vidne - hende,I kalder offeret (altså Jaycee Lee Dugard, red.), kan fortælle en smuk historie. Og i vil alle falde på halen af benovelse,' fortalte Phillip Garrido.

Andre læser også