Politiet anholdte to beboere og beslaglagde euforiserende stoffer og formodede tyvekoster, da man fredag ransagede Asylcenter Sandholm.

Under en ransagning på Asylcenter Sandholm i Nordsjælland fredag er to personer blevet anholdt.

Ifølge Nordsjællands Politi drejer det sig om en 47-årig polsk statsborger, som udlændingemyndighederne i Danmark har været på udkig efter, og en 20-årig asylansøger fra Algeriet, som har fået afslag på asyl.

Sidstnævnte var i besiddelse af 5,1 gram kokain, som var fordelt i 31 små kugler beregnet til at sælge videre. Desuden havde han seks mobiltelefoner og en bærbar computer gemt, men han kunne ikke fortælle politiet, hvor han havde tingene fra. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag.

Ved ransagningen, som politiet foretog mellem klokken 9 og klokken 15 i to bygninger på asylcentret, fandt betjentene også 25 gram amfetamin, men ingen ejermænd.

Politiet var i Sandholmlejren for netop at undersøge, om der var euforiserende stoffer.

Onsdag viste TV 2 Nyhederne skjulte optagelser fra asylcentret, som viste, at der bliver solgt hash, heroin og kokain fra værelser og uofficielle kiosker. Fra både Venstre og Dansk Folkeparti lyder det, at der skal gøres noget ved handlen med ulovlige stoffer, og derfor har partierne kaldt justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd.

- Røde Kors gør ikke deres arbejde godt nok, og man kan da sagtens overveje, om ikke man skal finde andre til at stå for det. Det synes jeg faktisk, at man skulle, siger Martin Henriksen, DFs integrationsordfører, til TV 2 Nyhederne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.