Her ses Hanne Pedersen sammen med sine geder.
Her ses Hanne Pedersen sammen med sine geder.

Den 54-årige gedeavler og garnsælger Hanne Pedersen, som indebrændte i sit hus nytårsnat, led en frygtelig død af kvælning. Nu afslører politiet nye grufulde detaljer om mordet.

Nytårsaftensdag blev livets sidste for den 54-årige gedeavler og garnsælger Hanne Pedersen. Kort efter, at nytåret blev skudt i gang, blev der slået alarm om, at hendes gård på Karlsmosevej 7 i Nr. Vium sydvest for Herning stod i flammer.

En bil holdt fortsat i garagen, og derfor frygtede politiet, at en person var brændt inde. Den formodning viste sig at være rigtig, da politiet kort efter fandt et lig - liget af Hanne Pedersen.

Politiet fandt straks branden mistænkelig, og sagen blev efterforsket som et drab.

Og nu har efterforskningen bekræftet politiets formodning. Retsmedicinere har nemlig konstateret, at Hanne Pedersen ikke døde af branden - hun døde af kvælning.

Hanne geder1

Onsdag aften anholdt politiet en 47-årig mand fra Herning, som er blevet sigtet for at have dræbt Hanne Pedersen. Han bliver fremstillet i et lukket grundlovsforhør torsdag klokken 14.

Af den grund vil politiet endnu ikke sige meget om drabet, den anholdte og det eventuelle motiv, man efterforsker.

Selve ordlyden i sigtelsen afslører dog nogle grufulde detaljer om de sidste minutter i Hanne Pedersens liv:

»Jeg kan sige, at han bliver sigtet for at have kvalt hende ved omsnøring,« siger politikommissær Jørgen Lauridsen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der efterforsker sagen.

Han vil dog ikke præciserer nærmere, hvilken slags omsnøring, der er tale om.

»Jeg kan ikke sige mere før efter grundlovsforhøret, der sker for lukkede døre,« siger kriminalkommissæren.

Han vil hellere ikke komme nærmere ind på, hvilke spor der førte til anholdelsen af den 47-årige:

»Det eneste, jeg kan sige, er, at det var under den tekniske del af efterforskningen, at vi fandt noget, der førte til anholdelsen,« siger han.

Den 47-årige bliver foruden sigtelsen for drab også sigtet for at have brændt Hanne Pedersens ejendom ned for at forsøge at slette spor.

På Karlsmosevej er naboerne chokerede over udviklingen i sagen. De betegner normalt området som meget roligt.

»Jeg er meget overrasket over den udvikling, der er sket i sagen,« siger Jens Erik Schmidt, der er en af de nærmeste naboer til Hanne Pedersen .

Han har boet på sin gård i 50 år og har ikke tidligere oplevet noget lignende i nabolaget.

Hus nedbrændt ved Videbæk: En person er omkommet

Han har dog ikke noget bud på, hvem den 47-årige anholdte er. Ifølge Jens Erik Schmidt holdt Hanne Pedersen sig meget for sig selv.

»Så vidt jeg ved, så var der ingen beboer i området, der kom sammen med hende, og hun deltog ikke rigtig i de sociale arrangementer,« fortæller han og tilføjer dog, at Hanne Pedersen dog havde en veninde gennem sit hverv som gedeavler.

Hanne Pedersen brugte nemlig en stor del af sin tid på sin store passion geder - særligt pga. den specielle type mohair-garn, de producerede.

Hanne geder1

Tilbage i 2003 fortalte Hanne Pedersen i et interview med Ringkjøbing Amts Dagblad om den store kærlighed og passion til gederne og deres uld. Dengang havde hun 80 geder på grunden.

»Geder er simpelthen blide og tillidsfulde dyr. Folk tror, de stanger og er ondskabsfulde, men det passer slet ikke, for de er gode til børn. Tillidsfulde og kærlige flokdyr. Man kan klappe dem, kærtegne dem, men de er først og fremmest produktionsdyr,« forklarede Hanne Pedersen til avisen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.