For at komme til bunds i den omfattende klagesag mod Københavns Politi i forbindelse med hændelserne i lejligheden på Østerbro skal politiet nu levere flere sagsdetaljer til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Materialet skal bruges til at forstå alle aspekter i sagen, oplyser DUP over for B.T.

»Vi indhenter et mere detaljeret materialegrundlag, så vi kan blive lidt klogere på alle aspekter i sagen, som Københavns Politi ligger inde med. Det kan være alt fra anmeldelsesrapporter til forklaringer fra forskellige personer, der har været involveret i hændelsen, til politiets egne rapporter af hændelsesforløbet. Alt sammen noget, der kan give os et ordentligt vurderingsgrundlag,« siger Charlotte Storgaard, der er direktør i DUP.

Klagesagen mod Københavns Politi er rejst af advokaten til moderen, hvis 14-årige søn mistede livet i lejligheden på Østerbro natten mellem den 10. og 11. marts i år.

Klagen går blandt andet på, at politiet sjuskede og ikke tog opgaven alvorligt, da de under gennemgangen af den treværelses lejlighed overså den 14-årige dreng, der lå alene og døende ude på badeværelsesgulvet forgiftet af metadon og med indre blødninger fra en ødelagt milt.

Charlotte Storgaard fortæller til B.T., at det er normal procedure, at DUP beder politiet om yderligere oplysninger for at kunne forstå en sag, inden man behandler den:

»Vi har brug for at få at vide, hvad sagen går ud på, inden vi beslutter, hvilken type sag der er tale om. Det er ikke usædvanligt, og det betyder, at sagen stadig er i visitation,« siger DUP-direktøren.

Når Københavns Politi har udleveret det ekstra sagsmateriale, skal DUP vurdere, om der er tale om en klage over politiets adfærd, en anmeldelse om strafferetligt forhold eller en dispositionsklage, som i sidste ende skal afgøres af politidirektøren.

B.T. har bedt Københavns Politi svare på, om de har udleveret materialet, samt hvilken type materiale der er tale om, men deres svar er ikke kommet inden redaktionens deadline.

DUP oplyser, at de afventer materialet fra Københavns Politi i 14 dage, inden de rykker dem for det.