Politiet indleder torsdag afhøringer i Nyborg Statsfængsel, fordi personalet i sidste uge fandt en papirlap med en mulig mordplan på en fængselsbetjent.

Onsdag i sidste uge fandt fængselspersonalet i Nyborg Statsfængsel en opsigtvækkende papirlap på de indsattes fællestoilet.

På sedlen bad en banderelateret gruppe i fængslet ifølge Fyens Amtsavis om tilladelse til at likvidere en fængselsbetjent og hans familie.

Episoden blev to dage senere anmeldt til politiet i Nyborg. Nu tager politiet fat på en stribe afhøringer indenfor fængselsmurene for at finde frem til forfatteren af den truende seddel.

De bliver hjulpet lidt på vej af fængselspersonalet, der ifølge avisen har en klar mistanke om sedlens ophavsmand - blandt andet fordi bandelederen, som angivelig skulle give tilladelsen til henrettelserne, er navngivet på sedlen.

- Vi skal lave afhøringer i fængslet. Det bliver nok allerede i dag, hvis det kan lade sig gøre. Vi har fået nogle navne af fængslet, som vi går videre med, og så må vi se, hvad vi kan finde af beviser, siger Niels Christian Larsen fra Nyborg Politi.

Både politi og fængselspersonale betragter sagen som alvorlig.

- Vi er i gang, og vi har sat en af vores aller skarpeste efterforskere på sagen, siger Niels Christian Larsen.

Truslen på sedlen harmonerer skræmmende fint med den tendens, der breder sig i fængselsverdenen, hvor personalet i landets fængsler og arresthuse stadig mere udsættes for trusler og vold fra de indsatte.

I 2009 registrerede Kriminalforsorgen 437 tilfælde af overfald, trusler eller begge dele mod de ansatte. Det er 14 procent mere end året før. For femte år i træk stiger korporlige overfald og trusler i fængslerne.

Ifølge Kriminalforsorgen hænger forråelsen af fængselsmiljøet nok sammen med den eksplosive vækst i antallet af fængslede rockere og bandemedlemmer.

/ritzau/

Andre læser også