Politiet så sig nødsaget til at affyre flere skud i deres intense jagt på to biler, som kom over Øresundsbroen fra Sverige natten til søndag. 

Det oplyser Kenneth Hviid Simonsen, der er efterforskningsleder ved Københavns Politi, til B.T. 

»Det var i forbindelse med, at de forsøgte at påkøre vores betjente ved Sluseholmen, at skuddene blev affyret,« fortæller han. 

Men mere i detaljer kan efterforskningslederen ikke gå på nuværende tidspunkt og henviser til, at hændelsen formentlig vil overgå til Den Uafhængige Politianklagemyndighed, DUPen. 

Fire personer er nu anholdt og sigtet i sagen og vil søndag aften blive fremstillet i grundlovsforhør. Føreren af den ene bil, en blå Volkswagen, sigtes for at forsøge at påkøre tjenestemænd under flugten. Den nærmere og endelige sigtelse vil først fremgå under retsmødet senere søndag. 

Alle fire begæres udleveret til Sverige. 

Forløbet om biljagten udspringer af en henvendelse fra svensk politi. Ifølge Aftonbladet blev den ene af bilerne stjålet i forbindelse med et røveri i Helsingborg. I nattens løb sneg den sig over Øresundsbroen, hvorefter dansk politi blev alarmeret. 

»Vi havde i løbet af natten et røveri i Helsingborg, hvor der blev stjålet en bil. Anmeldelsen kom klokken 01:52. Kort efter klokken fem kan vi fortælle, at bilen passerede Øresundsbroen, hvorefter vi kontaktede dansk politi,« fortæller Sara Andersson, pressetalsmand i Region Syd til Aftonbladet. 

Ifølge Aftonbladet betegnes røveriet som alvorligt. Bilen, der blev stjålet i Helsingborg, var en blå Volkswagen.

Efterforskningsleder Kenneth Hviid Simonsen oplyste tidligere søndag, at det var den blå Volkswagen, som der blev affyret skud mod. Den blev bragt til standsning i Hvidovre og her sad en 22-årig mand bag rattet og ved sin side en 23-årig svensk kvinde.

Den anden bil, der blev bragt til standsning på Sjællandsbroen, er en Volvo, der også er svenskregistreret. Føreren af den var en 21-årig mand, og med i bilen var en 24-årig kvinde.

Ingen personer blev ramt af skuddene eller kom på anden vis til skade.

Lyt til B.T.s kriminalpodcast 'På fersk gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast: