Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Skal du på weekendtur eller ud at rejse i vinterferien, så lad være med at fortælle andre om det på Facebook.

Du risikerer nemlig, at det ikke kun er naboen, der læser om din tur til sydens sol eller skiløjperne.

Det gør indbrudstyvene måske også.

Sådan lyder advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse råder folk fra at droppe feriespammen på Facebook.

»Facebook og andre sociale medier er guld værd for naboskabet i forhold til alle de praktiske ting, der binder et villakvarter sammen. Men ofte kan mange andre – også kriminelle – læse med i opslagene, hvis du skriver, at du tager væk nogle dage,« siger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion og tilføjer:

»Og der er ingen grund til at gøre de ubudne gæster opmærksomme på, at her kan der være en mulighed for at kigge forbi.«

Han opfordrer i stedet til, at borgerne benytter sig af Det Kriminalpræventive Råds Nabohjælps app, der er gratis. Den kan downloades i App Store eller Google Play.

»Du logger på appen via NemID. På denne måde kan du være sikker på, at du udelukkende deler oplysninger med naboerne, og du kan aftale, hvornår de kigger efter din bolig, og hvornår du kigger efter deres,« lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Andre læser også