Giftige dampe omkring Slagelse Svømmehal betyder tirsdag morgen, at områder omkring Slagelse Svømmehal er afspærret.

Det oplyser TV ØST.

»Jeg kan bekræfte, at der er et kemikalieudslip i området omkring Slagelse Svømmehal. 12-13 personer er blevet bragt ud af svømmehallen og bliver nu tilset i en nærliggende hal,« siger vagtchef Jens Frederiksen tirsdag morgen til TV ØST.

I hallen vurderer en læge, om personerne skal indbringes på hospitalet.

Jens Frederiksen oplyser, at flere allerede er blevet kørt på sygehuset, og at politiet overvejer selv at køre patienter til sygehuset.

»De har problemer med åndedrættet, men kan selv gå. Vi vil dog gerne have dem undersøgt for en sikkerheds skyld,« oplyser han.

De giftige dampe har især spredt sig i svømmehallen, men også omkring svømmehallen kan der være farligt at opholde sig.

Et nærliggende plejehjem har således fået besked på at holde alle indendøre, og at døre og vinduer skal være lukket indtil videre, og at ventilationsanklæg skal være slukkede.

Vidner oplyser, at der lufter kraftigt af klor i området.

Politiet vurderer løbende situationen, også i forhold til den nærliggende Antvorskov Skole, der dog endnu ikke vurderes til at være påvirket af dampene.

»Vores indtryk er, at der er rimelig godt styr på situationen lige nu. Og gasserne fortyndes heldigvis meget i den fri luft,« siger vagtchefen.

Ifølge politiet er kemikaliedampene opstået, da syre er blevet blandet med klor i en tank - sandsynligvis er en vareleverance blevet leveret i den forkerte tank.

»Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvordan det er sket - men det er klart, at det er noget som vi undersøger nærmere senere,« siger han.

Han oplyser, at politiet endnu ikke kan sige, om kilden til gasserne befinder sig indendørs eller udendørs - men at det har givet størst problemer i selve svømmehallen, hvorfra de 12-13 personer er blevet evakueret.

Meldingen om kemikalieudslippet er indløbet klokken 06.26.

Andre læser også