Internetside kan misbruges af pædofile, mener Østjyllands Politi.
Internetside kan misbruges af pædofile, mener Østjyllands Politi. Foto: Arkivfoto.
En hjemmeside fra Skanderborg kan være legeplads for pædofile, mener Østjyllands Politi, der opfordrer forældre til at holde øje med deres børns internetvaner

Netsiden mailven.dk er kommet i politiets søgelys, efter opsigtsvækkende beskeder, hvor 12-14-årige børn har mulighed for at søge efter jævnaldrende sexpartnere.

- Vi blev gjort opmærksomme på siden i fredags, og da jeg var inde at kigge på den, så den ikke helt pæn ud i kanten. Det er et miljø, hvor pædofile godt kunne boltre sig, siger vicepolitikommissær Lars Jung fra afdelingen for person farlig- og IT-kriminalitet hos Østjyllands Politi.

Det er DR Østjylland, der har gjort politiet opmærksom på mailven.dk, og politiet har sidenhen haft kontakt til ejeren af siden, som er bosat i Skanderborg.

- I fredags stod der nogle ting på siden, som gjorde, at vi blev lidt bekymrede. Der blev brugt mange seksuelle udtryk, og det er ikke det allersmarteste, hvis der sidder voksne mænd med diverse lyster ude bag skærmen, siger Lars Jung, der understreger, at siden næppe er ulovlig, og at ejeren ikke har haft intentioner om at skabe et miljø for pædofile.

- Mig bekendt er der ikke kommet anmeldelser på siden, og ejeren har brugt hele weekenden på at rydde op på hjemmesiden. Det er rent præventivt, at vi godt vil ytre os omkring det her, siger Lars Jung.

Han opfordrer dermed forældre til at holde øje med deres børns internetvaner. Det er specielt fænomenet 'grooming', hvor voksne opbygger et tillidsbånd til børn over nettet, man skal være opmærksom på, siger han.

- Det er den elektroniske udgave af en gammeldags børnelokker. Den voksne giver barnet komplimenter ved for eksempel at skrive, 'hvor ser du godt ud' og 'hvor er du sød', og lige så stille opbygger man et tillidsforhold, der gør, at barnet til sidst gør, som den voksne siger, fordi det simpelthen føler sig forpligtet, forklarer Lars Jung.

Derfor er det en god ide som forældre at være opmærksom på, om ens barn benytter sider som mailven.dk.

- Vi vil jo gerne, at forældrene er med på, hvad deres børn laver. Det kan være svært, da børnene ofte sidder og skriver bag en lukket dør, men det er vigtigt at snakke med sit barn om det, siger Lars Jung.

En tommelfingerregel for børnene er, at de aldrig skal oplyse, hvor de bor, eller hvad deres telefonnummer er. Og vigtigst skal de ikke lade sig filme af webcam, påpeger vicepolitikommissæren.

- Det kan have nogle fatale konsekvenser, når børn og unge lader sig overtale til at optræde nøgne på webcam. Den der sidder i den anden ende, kan optage det hele, og vi ser ofte, at der efterfølgende bliver brugt som afpresning. 'Hvis du ikke gør, som jeg siger, ryger videoen af dig på Facebook'. Og er sådan en video ført i cyberspace, forsvinder den aldrig igen, siger Lars Jung.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.