Østjyllands Politi genoptager sagen om en piges død i juni 2006.

Sagen om 14-årige Pernille Oldenborg Linds død blev hurtigt lukket af Østjyllands Politi, der konkluderede, at pigen havde hængt sig selv i familiens hjem i Galten udenfor Aarhus.

Men familien har hele tiden nægtet at acceptere den forklaring og følt, at politiet aldrig kom til bunds i sagen.

B.T. har siden i mandags oprullet hele sagen og afsløret nye beviser, der både taler imod selvmords-teorien og belyser en ualmindeligt sløset efterforskning af den unge piges død.

Det får nu Østjyllands Politi til at genoptage sagen.

- Vi har vurderet, at de nye oplysninger giver anledning til en fornyet undersøgelse af omstændighederne ved dødsfaldet. Derfor har jeg i samråd med chefanklageren og chefpolitiinspektøren bedt erfarne efterforskere om at se på sagen igen, siger politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Han understreger, at det også er i politiets interesse af få al tvivl om sagen manet til jorden.

Politidirektøren kan ikke sige noget om, hvor omfattende den nye undersøgelse vil blive, men forsikrer, at man denne gang vil bruge den tid, det tager.

Folketingets retsudvalg bad i går justitsminister Lars Barfoed om at gå ind i sagen og tvinge politiet til at foretage en ny efterforskning. Og for en uge siden bad en advokat på vegne af Pernille Oldenborg Linds mor politiet om at undersøge sagen igen.

B.T. har bl.a. taget initiativ til at få eksperter til at rekonstruere data fra Pernille Oldenborg Linds harddisc og mobiltelefon.

Eksperter i retsmedicin har også i B.T. taget afstand fra den kortfattede og mangelfulde obduktion, der indtil nu har ligget til grund for politiets vurdering af sagen.

Andre læser også