Politidirektør er dybt skuffet over ulydig betjent og understreger, at dødsdommen over Thor stadig står ved magt.

Selv om betjent Lars Bo Lomholt i første omgang redede Thor fra aflivning, så skal hverken hunden eller dens ejer regne med, at noget er forandret, når og hvis Nordsjællands Politi igen får fat i dyret.

Det understreger den ulydige betjents chef, politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi, da bt.dk fangede ham fredag formiddag.

- Vi har stadig en beslutning om, at hunden skal aflives, og det er vores udgangspunkt.

Politidirektøren ved ikke, hvor hunden er nu, men når og hvis den igen kommer i politiets varetægt, skal den altså aflives.





Sagen om hunden Thor har skabt voldsom debat den seneste uges tid. Hunden bed en anden hund og blev derfor dømt til aflivning. Få timer før dødsdommen skulle eksekveres, tog betjent Lars Bo Lomholt imidlertid sagen i egen hånd og dog-nappede hunden fra det internat, hvor den var anbragt.

Og det var en meget skuffet politi-chef, bt.dk talte med fredag formiddag.

- Jeg er dybt skuffet over, at vi har en medarbejder, der har taget loven i egen hånd. Det er fuldstændig i strid med politiets DNA. Vi er opdraget til at opretholde lov og orden og sikre, at landets love bliver overholdt, og det er det, han ikke har gjort i den sag her. Vi har at gøre med en betjent, der har taget loven i egen hånd, og det er uprofessionelt og i strid med den etik og moral, der gælder for politifolk, siger politidirektør i Nordsjælland Finn Borch Andersen.

Det er anarki
Torsdag aften stod Lars Bo Lomholt frem i tv og fortalte, hvorfor han tog hunden, men politidirektøren forstår ham ikke.

- Han er netop sat til at sikre, at landets love bliver overholdt. Hvis enhver politimand bare selv kunne vælge, hvad han helst selv ville gøre, så ville vi jo ikke have et samfund, som det, vi har i dag, så ville vi have et anarki.

På Facebook vælter det frem med sympatitilkendegivelser over for den ulydige betjent, og det er der sådan set ikke noget mærkeligt i, mener Lars Bo Lomholts chef.

- Dem, der støtter på Facebook, gør det, fordi de synes, det er synd for hunden, men jeg tror, de samme mennesker ville give mig ret i, at vi ikke kan have en situation, hvor en hvilken som helst politimand selv kunne bestemme, hvad han synes, er rigtig og forkert og selv kan afgøre størrelsen på bøden, eller hvor mange år folk skal i fængsel.

- Borgerne skal have tillid til, at vi kun gør det, vi er sat i verden for, nemlig at opretholde lov og orden. Og sådan et eksempel her rykker jo på en eller anden måde ved det. Vi vil gøre alt som politimyndighed for at vise, at det her er et fuldstændigt utreret eksempel, siger politidirektør Finn Borch Andersen.